Švajčiarsko prvýkrát povolilo podnikanie firmy bitcoinovou menou

NETKY.SK • 27 Január 2017, 18:56 • 2 min
Švajčiarsko prvýkrát povolilo podnikanie firmy bitcoinovou menou

ZÜRICH - Spoločnosť Xapo dnes získala podmienečné povolenie podnikania vo Švajčiarsku. Tamojší úrad pre finančný dozor v prelomovom rozhodnutí prvýkrát umožnil podnikanie spoločnosti, ktorá sa zaoberá bezpečným uchovávaním virtuálnej meny bitcoin.

slovakia

left justify in out

Xapo získal štatút finančného sprostredkovateľa, vďaka čomu pre svoju činnosť nebude potrebovať bankovú licenciu. Povolenie je spojené s viacerými podmienkami, napríklad, členstvom v niektorej zo sektorových organizácií. Šéf Xapo Wences Casares je presvedčený, že všetky podmienky splnia a zo Švajčiarska budú môcť pracovať pre klientov z oblastí mimo USA.

 

Prudko sa rozvíjajúci virtuálny finančný sektor okolo bitcoinov vyvoláva celý rad otázok. V prvom rade preto, že nemá žiadnu centrálnu regulačnú inštitúciu a namiesto toho sa spolieha na globálnu počítačovú sieť, ktorá autorizuje transakcie a vydáva nové bitcoiny.

 

Vo Švajčiarsku v súčasnosti pôsobí spoločnosť Bitcoin Suisse, ktorá prevádzkuje sieť bitcoinových bankomatov, ako aj jednu internetovú a jednu fyzickú maklérsku firmu pre nákup a predaj meny. Na rozdiel od spoločnosti Xapo však neuchováva prístupové kľúče.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies