Švajčiari vyšetrujú Blattera kvôli predaju televíznych práv na MS

NETKY.SK • 14 September 2015, 11:41 • 2 min
Švajčiari vyšetrujú Blattera kvôli predaju televíznych práv na MS

ZÜRICH - Švajčiarske úrady začali vyšetrovať prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppa Blattera kvôli kontroverznému predaju vysielacích práv na majstrovstvá sveta v rokoch 2010 a 2014. Sedemdesiatdeväťročný funkcionár čelí podozreniu, že ich predal Futbalovej konfederácii Severnej a Strednej Ameriky a Karibskej oblasti (CONCACAF) hlboko pod trhovú cenu.

slovakia

left justify in out

Informáciu o zmluve s Blatterovým podpisom priniesla švajčiarska televízia SRF. Podľa nej šéf FIFA prenechal v roku 2005 vtedajšiemu viceprezidentovi FIFA a prezidentovi zóny CONCACAF Jackovi Warnerovi z Trinidadu a Tobago vysielacie práva pre stredoamerickú oblasť na MS 2010 za 250-tisíc a na MS 2014 za 350-tisíc amerických dolárov. Warner, ktorý v súčasnosti čelí obvineniam z korupcie, organizovaného zločinu a prania špinavých peňazí, ich previedol na svoje súkromné firmy a o dva roky neskôr podľa odhadov médií predal za 15, respektíve 20 miliónov dolárov.

 

Blatter, ktorý stojí na čele FIFA od roku 1998, dal krátko po svojom májovom znovuzvolení svoju funkciu k dispozícii a jeho nástupcu vyberú 26. februára 2016. Švajčiar dosiaľ nebol v korupčnej afére z ničoho obvinený, podľa kritikov FIFA je však zmluva s Warnerom prvým dôkazom, že nemá úplne čisté ruky. Obaja muži rázne popreli, že by mali do činenia s korupciou. Informáciu priniesla agentúra Reuters.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies