Švajčiari na šampionáte s treťou výhrou s čistým kontom, Fischer: "Najťažšie len príde"

NETKY.SK • 17 Máj 2023, 09:40 • 2 min
Švajčiari na šampionáte s treťou výhrou s čistým kontom, Fischer: "Najťažšie len príde"

RIGA - Švajčiari zvíťazili v utorkovom zápase "slovenskej" B-skupiny MS v Rige nad Kazachstanom jednoznačne 5:0. Švajčiari sú po troch zápasoch stále stopercentní, na šampionáte dosiaľ neinkasovali a vedú tabuľku so ziskom 9 bodov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Švajčiarski hokejisti zvíťazili v utorkovom zápase "slovenskej" B-skupiny MS v Rige nad Kazachstanom jednoznačne 5:0. Favorit dominoval vo všetkých herných činnostiach, na strely vyhral jasne 36:13. Švajčiari sú po troch zápasoch stále stopercentní, na šampionáte dosiaľ neinkasovali a vedú tabuľku so ziskom 9 bodov. Najbližšie sa v skupine stretnú vo štvrtok o 19.20 SELČ so slovenskými reprezentantmi. Kazaši už v stredu v rovnakom čase nastúpia proti obhajcom striebra Kanaďanom.

 

Švajčiari už aj s Kevinom Fialom hýrili od úvodu pohybom a kombináciami rozleptávali obranu súpera. Prvýkrát gólovo udreli v 5. minúte, keď puk po strele Haasa dorazil do odkrytej bránky Geisser. Náskok mohol zvýšiť Malgin, ale v nájazde stroskotal na Šutovovi. Dominanciu favorita vyjadroval aj pomer striel po 1. tretine - 17:4. V druhej časti korčuliarsky disponovaní Švajčiari nachádzali stále väčšie okná v obrane Kazachov a bolo iba otázkou času, kedy zveľadia svoj náskok. Na 2:0 zvýšil Herzog, ktorý tečoval strelu Foru, tretí zásah pridal v polovici stretnutia Riat. Obraz hry sa nezmenil ani v treťom dejstve. Helvéti v tréningovom tempe kombinovali, bez väčších problémov prenikali cez súperovu defenzívu a vytvárali si šance. Na 4:0 zvýšil v presilovke strelou z prvej Niederreiter a následne obranca Loeffel vyhnal z bránky Šutova, ktorého nahradil Bojarkin. Ten vo zvyšku zápasu neinkasoval, aj preto, že favorit sa už nikam nehnal.

 

Komentáre aktérov (zdroj: iihf.com, blick.ch): Romain Loeffel, obranca a autor piateho gólu Švajčiarska: "Pravdepodobne to vyzeralo ako jednoduchý zápas, no chceli sme ešte zlepšiť náš výkon oproti predchádzajúcim dvom stretnutiam, v ktorých sme mali zlé druhé tretiny. Chceli sme hrať naplno celých 60 minút a to sa nám podarilo. Snažili sme sa byť neustále na puku, aby sme súpera donútili k chybám. Vedeli sme, že ak sa nám to bude dariť, budú to mať Kazaši proti nám náročné."

 

Patrick Fischer, tréner Švajčiarska: "Každý jeden hráč podal veľmi dobrý výkon v defenzíve. A v útoku sme sa snažili čo najviac strieľať na bránku. Zatiaľ víťazíme, no tie najťažšie úlohy nás ešte len čakajú." Abaj Mangisbajev, útočník Kazachstanu: "Prehrali sme, ale pre našich mladých hráčov to bola obrovská skúsenosť. Švajčiari sú nesmierne rýchli, šikovní, majú viacerých hráčov z NHL, ktorí vedia narábať s pukom. Je ťažké hrať proti nim na takejto úrovni, no môžeme sa veľa naučiť a zlepšiť sa."

 

highlighty zápasu Švajčiarsko - Kazachstan 

 

Švajčiarsko - Kazachstan 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) Góly: 5. Geisser (Haas, Miranda), 28. Herzog (Fora, Riat), 31. Riat (Richard, Herzog), 41. Niederreiter (Malgin, Kukan), 50. Loeffel (Senteler). Rozhodovali: Macfarlane (USA), Sewell (V.Brit.) - Davis (USA), Wyonzek (Kan.), vylúčení: 0:3 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2792 divákov. Švajčiarsko: Genoni - Marti, Kukan, Loeffel, Fora, Geisser, Glauser - Niederreiter, Corvi, Ambühl - Fiala, Malgin, Bertschy - Miranda, Haas, Simion - Herzog, Richard, Riat - Senteler Kazachstan: Šutov (51. Bojarkin) - Beketajev, Danijar, Orechov, Polochov, Gajtamirov, Koroľov, Dichanbek, Butenko - Starčenko, Šestakov, Rymarev - Muratov, Muchametov, Michajlis - Savickij, Omirbekov, Rachmanov - Musorov, Mangisbajev, Kajyržan

 

Výsledky zo stredy (16.5.) A skupina: Dánsko - Rakúsko 6:2, Francúzsko - Maďarsko 2:3 pp

Výsledky zo stredy (16.5.) B skupina: Slovinsko - Nórsko 0:1, Švajčiarsko - Kazachstan 5:0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies