Polícia už chytila vandala, ktorý trhal dreviny. Čo mu za vyčíňanie hrozí?

NETKY.SK • 3 Máj 2021, 12:12 • 2 min
Polícia už chytila vandala, ktorý trhal dreviny. Čo mu za vyčíňanie hrozí?

Strážcovia poriadku už vypátrala páchateľa, ktorý nedávno spôsobil aj ujmu na vzhľade námestia v Trenčianskych Tepliciach. Zlomil aj okrasný japonský strom.

slovakia

left justify in out

Hoci polícia spočiatku písala o viacerých vandaloch, zistilo sa, že „celú spúšť na námestí v Trenčianskych Tepliciach a okolí má na svedomí jeden jediný nespratník“. Ide o 22-ročného miestneho mladíka, ktorý, ako vysvetľujú trenčianski krajskí policajti na sociálnej sieti, „čelí obvineniu z prečinu Poškodzovanie cudzej veci".

 

img

 

Spúšť
Mladík sa pod vplyvom alkoholu dopustil správania, ktorým poškodil viacero vecí. Ako vysvetlili policajti, poškodil nielen stojan na nádoby na smetné koše či dopravnú značku, ale aj „rampu pred hotelom, spätné zrkadlo na zaparkovanom vozidle“.

 

img

 

Útočil aj voči estetickému vzhľadu a aj voči prírode vloženej do mesta, keďže vytrhol okrasné dreviny, zlomil okrasný japonský strom či vytrhol drevené kvetináče. Dokonca aj poprevracal kontajnery.

 

img

Škoda a následok
Mladík sa pod vplyvom alkoholu dopustil nemalej škody a hrozí mu aj väzenie. „Svojím vyčíňaním spôsobil celkovú škodu vo výške 827,75 eur. Za uvedený trestný čin obvinenému v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na jeden rok,“ uzavrela polícia na sociálnej sieti.
 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies