Svadobný checklist: Na čo by ste nemali zabudnúť pri plánovaní?

NETKY.SK • 1 September 2023, 12:30 • 2 min
Svadobný checklist: Na čo by ste nemali zabudnúť pri plánovaní?

Na ruke máte zásnubný prstienok a to znamená jediné. Naplánovať deň D, aby ste naň s vaším partnerom celý život radi spomínali. Toto je zoznam, na čo by ste pri plánovaní svadby nemali zabudnúť.

slovakia

left justify in out

Rozpočet a počet hostí
Od finančného limitu sa odvíja všetko. Stanovte si ho preto hneď na začiatku. Nezabudnite na to, že se vám určitá časť vráti vďaka finančným darom.
 
Miesto
Tie najkrajšie svadobné priestory sú často dlho dopredu obsadené. Ak máte vysnívané miesto, zistite si čo najskôr, či majú voľné termíny. Ak ešte váhate, pri výbere zohľadnite kapacitu, možnosti ubytovania a vnútorné priestory v prípade dažďa.

Koordinátor svatby
Ak si chcete uľahčiť prácu s organizáciou, oslovte agentúru alebo koordinátorku. Mnoho ľudí si myslí, že je to zbytočné. Ale tí, ktorí službu využili, si toto rozhodnutie nevedia vynachváliť. Koordinátor pomôže s oslovovaním dodávateľov, logistikou a organizáciou svadobného dňa.
 
Fotograf a kameraman
Uchovanie spomienok je dôležité. S fotografom a kameramanom si navyše pozývate ďalších hostí. Preto je dôležitá nielen ich práca, ale aj to, ako vám sadnú ľudsky. Dohodnite si predsvadobné fotenie alebo minimálne stretnutie.
 
Prstene
Svadobné obrúčky s vami na rozdiel od dekorácií alebo svadobných šiat zostanú celý život. Budete ich mať neustále na sebe. Preto ich výber neberte na ľahkú váhu a dbajte na kvalitné spracovanie. Prstene môžu byť doplnené personalizovanými detailmi. Napríklad v rodinnom klenotníctve Bisaku si môžete nechať vygravírovať úplne čokoľvek – od odtlačkov prstov cez súradnice zoznámenia až po osobné odkazy.

Svadobné farby
Pred výberom dekorácií, kvetín alebo oznámení si zvoľte svadobné farby. Nie je to povinnosť. Ak však chcete svadbu zladiť do jednotných tónov, urobte toto rozhodnutie čo najskôr. Nemusíte zostať pri jednej farbe. Trendom je napríklad pätica spolu ladiacich farieb.
 
Save the date a svadobné oznámenie
Kedy využiť oznámenie Save the date? Ak ešte nemáte jasno o logistike svadobného dňa, ale chcete dať hosťom vedieť o dátume svadby. Aby si napríklad nenaplánovali dovolenku. Keď budete poznať viac detailov, dáte im klasické oznámenie.

Svadobné šaty a oblek
Môžete si vybrať z ponuky svadobných salónov, alebo si šaty nechať ušiť presne podľa predstáv. Myslite pritom na pohodlie a počasie. Zamyslite sa aj nad tým, či budete chcieť zladiť vaše družičky. A čo pánsky oblek? Ak sa toho vaši partneri neboja, môžu oblek ladiť do svadobných farieb.
 
Dekorácie a kvety
Pri kvetoch myslite na svoje šaty. Ak sú veľmi zdobené, lepšia voľba budú minimalistické druhy kvetov. Ak, naopak, máte jednoduchý strih šatov, môžete sa odviazať v kytici alebo šperkoch.

Ostatné dekorácie ponúka napríklad agentúra, niekedy ich vlastní miesto, na ktorom sa svadba koná. Ak to nie je váš prípad, budete musieť vyzdobiť priestor na vlastnú päsť. Nezabudnite na miesto pre svadobné priania a dary. Ak na svadbe budete mať deti, zvážte prípravu kútika, ktorý ich zabaví.
 
Kapela a DJ
Toto je len na vašom hudobnom vkuse. Niekto sníva o sláčikovom kvartete, ktoré neskôr vystrieda DJ. Iní nedajú dopustiť na cimbalovú muziku. Nezabudnite však na to, že hudba je potrebná už od obradu až po večernú párty.
 
Jedlo, pitie a svadobná torta
V niektorých prípadoch môžete využiť catering na mieste svadby, inde treba zabezpečiť externého dodávateľa. Tak či onak, spýtajte sa vašich hostí, či nemajú špeciálne požiadavky na jedlo – napríklad vegetariánsku alebo bezlepkovú stravu. Vyberte si dodávateľa na tortu a sladký bar. Trendy sú makrónky v svadobných farbách alebo jednoduchá biela torta zdobená kvetinami. V lete môžete vašim hosťom ponúknuť zmrzlinu.

To najdôležitejšie
Pri plánovaní sa ľahko zabudne na to, že by si to novomanželia mali hlavne užiť. Urobte si svadbu podľa vašich predstáv. Je to deň, na ktorý budete spomínať celý život. Tak nech to stojí za to.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Zdroj foto: shutterstock
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies