Súťaž esejí na tému "Moje ľudské práva"

NETKY.SK • 18 Máj 2013, 13:31 • 2 min
Súťaž esejí na tému "Moje ľudské práva"

BRATISLAVA - Slovenské národné stredisko pre ľudské práva (SNSĽP) pri príležitosti 20 výročia svojej existencie organizuje súťaž „Moje ľudské práva“ v písaní eseje. Cieľom súťaže je osveta zameraná na dodržiavanie ľudských práv. Stredisko pre ľudské práva ponúka príležitosť zúčastniť sa na súťaži písania esejí na viaceré témy súvisiace s ľudskými právami a tým podporiť záujem nie len o všeobecnú problematiku dodržiavania ľudských práv ale najmä o konkrétne oblasti ľudských práv, ako je problematika multikulturalizmu, rasizmu, rodovej rovnosti, nediskriminácie a práv detí.

slovakia

left justify in out

Esej by mala mať rozsah minimálne 800 a maximálne 1000 slov a musí byť napísaná v slovenskom jazyku. Vyhodnocovať sa budú v dvoch kategóriách - kategória stredných škôl a kategória vysokých škôl. Témy esejí sú stanovené pre každú kategóriu zvlášť. Študentom stredných škôl, ktorí sa zapoja do súťaže, je určená téma - „Ľudské právo, za ktoré chcem v živote bojovať“. Študenti právnických fakúlt sa môžu zúčastniť s esejou na tému - „Chcem prácu, ale nemám prax. Chcem prax, ale nemám prácu. (Sú absolventi na trhu práce diskriminovaní?)“ Dôraz sa bude klásť na celkové zvládnutie témy, presvedčivosť, výpovednú hodnotu, celkovú úpravu a členenie textu. 

Študenti môžu zasielať svoje eseje na info@snslp.sk do 22. mája 2013. Výhercov súťaže SNS ĽP ocení finančnými a vecnými cenami. V každej kategórii bude slávnostné vyhlásenie výhercov a odovzdanie cien, ktoré sa uskutoční dňa 17. júna 2013. Viac informácií získate na adrese www.snslp.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies