Surfista utrpel vážne zranenia pri útoku žraloka na východe Austrálie

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 08:38 • 2 min
Surfista utrpel vážne zranenia pri útoku žraloka na východe Austrálie

SYDNEY - Tridsaťdvaročný surfista utrpel dnes vážne zranenia pri útoku žraloka na východe Austrálie. K incidentu došlo v rovnakej oblasti, kde žralok vo februári tohto roka zabil japonského turistu, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na políciu.

slovakia

left justify in out

Austrálčan pred útokom zvieraťa surfoval spolu s dvoma kamarátmi na miestnej pláži Light House v meste Ballina v štáte Nový Južný Wales - turistickej destinácii ležiacej 600 kilometrov severne od Sydney.

 

Muž podľa polície utrpel "značné poranenia v spodnej časti nôh". Jeho kamaráti mu pomohli dostať sa na breh a následne ho previezli vrtuľníkom do nemocnice Gold Coast, vzdialenej 100 kilometrov severne od pláže.

 

Polícia bezprostredne neposkytla žiadne podrobnosti o druhu či veľkosti žraloka, ktorý na muža zaútočil. Japonský turista (41) surfoval vo februári severne od pláže Light House, keď mu približne trojmetrový žralok belasý odtrhol obe končatiny. V apríli tohto roka napadol žralok belasý aj 26-ročného surfistu na juhu Austrálie; muž vtedy utrpel vážne poranenia nôh.

 

Žraloky sa pri austrálskom pobreží vyskytujú bežne, pričom na ľudí útočia len v ojedinelých prípadoch. Austrália eviduje v posledných desaťročiach bilanciu menej ako dva smrteľné útoky žraloka belasého na človeka za rok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies