Súper Angely Merkelovej bude na titulke so vztýčeným prostredníkom!

NETKY.SK • 13 September 2013, 06:24 • 2 min
Súper Angely Merkelovej bude na titulke so vztýčeným prostredníkom!

BERLIN - Volebný líder opozičných nemeckých sociálnych demokratov Peer Steinbrück vzbudil pohoršenie zverejnenou čiernobielou fotografiou na titulnej strane piatkového vydania magazínu vychádzajúceho spolu s denníkom Süddeutsche Zeitung .

slovakia

left justify in out

Na nej sa oblečený v obleku pozerá priamo do objektívu a ukazuje zdvihnutý prostredník. Záber je súčasťou rubriky magazínu s názvom Teraz nič nehovorte, v rámci ktorej sa má známa osobnosť verejného života neverbálne vyjadriť na položenú otázku. Tá sa týkala jeho nepodarenej kampane vedenej proti populárnej kancelárke Angele Merkelovej, líderke kresťanských demokratov.

Otázka znela: "Prešľap Peer, Problém Peer, Peerlusconi - nemusíte sa obávať o pekné prezývky, že nie?" Steinbrück, líder SPD, odpovedal zdvihnutím prostredníka. Jeho hovorca sa síce neskôr snažil požiadať magazín o nezverejnenie fotografie, líder SPD to však odobril. Minister hospodárstva Philipp Rösler na to reagoval vyjadrením: "Takéto gesto je pre kandidáta na kancelára neprijateľné." Samotný denník poukázal na to, že takéto gesto na verejnom mieste by politika stálo pokutu od 600 do 4000 eur. 

Na rozdiel od Steinbrücka sa Merkelová zajtra objaví na titulke prestížneho britského časopisu Economist na piedestáli a hviezdičkovým logom EÚ v rukách a titulkom Jedna žena im vládne všetkým v odkaze na motto o prsteni zo známych románov J. R. R. Tolkiena. Očakáva sa, že Merkelovej Kresťanskodemokratická únia (CDU) a jej koaliční Slobodní demokrati z FDP povedú Nemecko aj ďalšie štyri roky a kancelárka po tretí raz vyhrá voľby. Tie sú na naplánované na budúcu nedeľu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies