Sulík: Volebný program Smeru-SD je o európskom superštáte

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 14:50 • 2 min
Sulík: Volebný program Smeru-SD je o európskom superštáte

BRATISLAVA - Program vládnej strany Smer-SD do volieb do Európskeho parlamentu (EP) je o európskom superštáte a je paródiou volebného programu. Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave to uviedli predstavitelia opozičnej strany SaS.

slovakia

left justify in out

"Nachádzajú sa tam až desivé vety, ako spoločný rozpočet pre eurozónu či dokončenie bankovej únie so všetkými jej piliermi. Toto všetko smeruje k superštátu a k tomu, že SR bude stále viac strácať na svojej suverenite. Tento vývoj považujeme za nebezpečný," vyhlásil líder SaS Richard Sulík s upozornením, že strana s takýmto programom by už nikdy viac nemala rozprávať o národnoštátnych záujmoch Slovenska.

     

SaS spochybňuje aj vety v programe Smeru-SD, ktoré sa venujú administratívnym reformám ich volebného lídra Maroša Šefčoviča, resp. miliardovému šetreniu Vladimíra Maňku. "Toto všetko považujem za výmysly vhodné na oklamanie voliča. Ak je to pravda, vyzývame pánov Maňku a Šefčoviča, aby predložili, čo vlastne v tom Bruseli ušetrili," apeloval Sulík.
     

Kandidátka do EP Lucia Nicholsonová (SaS) poukázala na to, že Smer-SD píše o eurofondoch len chválospevy. "S pýchou napísali, že až 80 percent všetkých verejných investícií na Slovensku pochádza z eurofondov. Podľa mňa je dosť veľká hanba, že sa tým chvália. Je to tiež výsmech do očí krajinám, ktoré sú čistými prispievateľmi," povedala Nicholsonová s dôvetkom, že Smer-SD sa vlastne chváli čoraz väčšou závislosťou SR od eurofondov.
     

Líder eurokandidátky SaS Ján Oravec označil volebný program Smeru-SD za paródiu. Za tvrdenie proti zdravému rozumu považuje ambíciu vládnej strany, že chce silné euro. "To čítame hneď vedľa pasáže, ktorá hovorí o konkurencieschopnosti priemyslu. Silné euro, to vie aj stredoškolák, je v priamom protiklade s konkurencieschopnosťou, lebo negatívne ovplyvňuje exportnú výkonnosť a európsky priemysel je výrazne exportne orientovaný. Podľa mňa si Smer-SD pomýlil silné euro so stabilným eurom, čo nie je to isté," dodal Oravec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies