Súkenník a Lesniak v Liberci končia, možno sa vráti Obročník

NETKY.SK • 22 December 2016, 08:25 • 2 min
Súkenník a Lesniak v Liberci končia, možno sa vráti Obročník

LIBEREC - Futbalisti Slovana Liberec obsadili až 13. miesto v jesennej časti najvyššej českej súťaže, v 16 zápasoch získali 15 bodov (bilancia: 3-6-7, skóre 11:17). Na jar chcú v klube spod Ještěda zlepšiť postavenie v tabuľke a nemať starosti so záchranou medzi elitou.

slovakia

left justify in out

V kádri nastanú zmeny, ktoré sa dotknú aj slovenských hráčov spojených s Libercom. Severočeský klub už neráta so službami stredopoliarov Igora Súkenníka a Filipa Lesniaka. "Niektorí hráči od nás s určitosťou odídu, niektorí dostanú informáciu, že si môžu hľadať iný angažmán. A nemusí to byť ani z dôvodu, že by neodviedli dobrú prácu. Mužstvo musíme totiž poskladať ináč ako na jeseň. Stopercentné v tejto chvíli sú odchody Lesniaka a Súkenníka, ktorým sa končí hosťovanie," uviedol v obsiahlom rozhovore na klubovom webe športový riaditeľ FC Slovan Liberec Jan Nezmar.

 

Dvadsaťsedemročný trnavský rodák Súkenník (nar. 25. októbra 1989) prišiel v auguste do Liberca z Hradca Králové na polročné hosťovanie, predtým účinkoval aj v ďalších českých kluboch Viktoria Žižkov a Fotbal Třinec i domovskom Spartaku Trnava. Na jeseň odohral päť zápasov (dovedna 294 minút), neskóroval, dostal jednu žltú kartu. Dvadsaťročný Filip Lesniak (nar. 14. mája 1996), ktorý je vnukom trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka, prišiel v júli do Liberca na polročné hosťovanie s opciou z anglického Tottenhamu Hotspur, kde pôsobil od roku 2012 v mládežníckych kategóriách či rezerve. Na jeseň košický rodák a mládežnícky reprezentant SR nastúpil za Liberec v jedinom ligovom stretnutí, odohral 23 minút.

 

Brankár Martin Dúbravka, ktorý bol libereckou jednotkou medzi žrďami (odchytal v jesennej časti 14 zápasov a 7-krát si udržal čisté konto, pozn.), však bude mať s veľkou pravdepodobnosťou aj na jar spoluhráča z domoviny. "Momentálne ešte neviem povedať, či sa k nám pripoja futbalisti, ktorí hosťujú v iných kluboch. Zvažujeme však, že sa k nám pridá niekoľko hráčov, konkrétne trebárs Michal Obročník. Uvidíme, čo bude a ako bude. Chce to ešte čas. Verím, že medzi sviatkami dostane každý z hráčov správu, ako to bude vyzerať 3. januára 2017, keď štartujeme zimnú prípravu," vyjadril sa na klubovom webe Jan Nezmar.

 

Spomenutý 25-ročný rodák z Rimavskej Soboty Obročník (nar. 4. júna 1991) hral dosiaľ medzi seniormi najskôr na Gemeri (2010 - 2012), potom v Zlatých Moravciach (2012 - 2013) a od roku 2014 bol práve v Liberci, odkiaľ putoval v júli 2016 na hosťovanie do FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies