Súdna rada sa rozšírenými kompetenciami personálne posilní

NETKY.SK • 6 Október 2017, 11:59 • 2 min
Súdna rada sa rozšírenými kompetenciami personálne posilní

BRATISLAVA - Rozšírené kompetencie Súdnej rady SR sa odrazia v jej rozpočte na rok 2018. Ten vzrastie o takmer tretinu, na 781.000 eur.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z návrhu rozpočtu verejnej správy na najbližšie tri roky, ktorý v stredu (4.10.) zverejnilo ministerstvo financií. Celkové výdavky Kancelárie Súdnej rady SR majú medziročne vzrásť o 180.000 eur (29,9 percenta). "Návrh rozpočtu na rok 2018 reflektuje legislatívne zmeny v oblasti justície, ktorými sa od 1. júla 2017 značne rozšírili kompetencie Kancelárie Súdnej rady a samotnej Súdnej rady," ozrejmila jej hovorkyňa Veronika Müller.

 

Plnenie nových zákonných povinností je pre Kanceláriu Súdnej rady SR podľa hovorkyne spojené s výrazným navýšením výdavkov. Tie sú nevyhnutné na personálne, finančné a materiálno-technické zabezpečenie činnosti, napríklad v oblasti disciplinárnych konaní sudcov, hromadných výberových konaní na funkciu sudcu a hodnotenia sudcov.

 

Časť potrebných prostriedkov bola vďaka operatívnemu prístupu ministerstva financií poskytnutá Kancelárii Súdnej rady SR formou rozpočtových opatrení už v tomto roku, priblížila Müller. "Očakávame, že v rozpočte na rok 2018 bude opätovne zohľadnené zvýšenie výdavkov v súvislosti s riadnym zabezpečovaním nových kompetencií v budúcom roku vrátane personálneho posilnenia Kancelárie Súdnej rady," doplnila.

 

Súdna rada sa vďaka zvýšenému rozpočtu bude môcť najmä personálne posilniť. Mzdové výdavky by mali vzrásť z 346.000 eur rozpočtovaných pre tento rok na 481.000 eur v roku 2018. Kapitálové výdavky má Kancelária Súdnej rady naplánované podľa návrhu rozpočtu na 5730 eur, medziročne sa nemenia. Použité by mali byť na nákup kancelárskej techniky.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies