Súd vynesie verdikt nad vrahmi mladého vojaka

NETKY.SK • 26 Február 2014, 09:33 • 2 min
Súd vynesie verdikt nad vrahmi mladého vojaka

LONDÝN - Londýnsky súd v stredu vynesie rozsudok nad dvoma moslimskými fanatikmi, ktorých už uznal vinnými z brutálnej vraždy vojaka v uliciach Londýna. Dvadsaťdeväťročný Michael Adebolajo a 22-ročný Michael Adebowale vyzbrojení nožmi a sekáčom zabili 25-ročného Leea Rigbyho, vojaka mimo služby, v máji na ulici neďaleko kasárne v juhovýchodnej časti Woolwich.

slovakia

left justify in out

Obom hrozí doživotie za mrežami bez možnosti prepustenia. Udelenie doživotného trestu umožňuje minulotýždňové rozhodnutie odvolacieho súdu, že doživotný trest bez možnosti prepustenia je v súlade s európskymi zákonmi na ochranu ľudských práv.

 

Islamskí extrémisti vyzbrojení nožmi a sekáčom zabili vojaka mimo služby na ulici neďaleko kasárne v juhovýchodnej časti Londýna. Najprv doňho vrazili autom a následne ho dobodali. Podľa svedkov a zverejnených amatérskych záberov pritom vzývali "Alaha" a požadovali stiahnutie britských vojsk z "ich zeme". Svoju obeť podľa vlastných slov zabili preto, že vďaka britským vojakom "denne zomierajú moslimovia". Dvojicu mužov pochádzajúcich z rodín nigérijských kresťanov, ktorí prestúpili na islam, uznal súd vinnými v decembri minulého roku. Vražda mala za následok zosilnenie protimoslimských nálad v britskej spoločnosti, pričom došlo aj k útokom na viaceré mešity.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies