Súd vydal doživotný zákaz výkonu povolania pre Ahmadínežádovho priateľa

NETKY.SK • 16 November 2014, 10:27 • 2 min
Súd vydal doživotný zákaz výkonu povolania pre Ahmadínežádovho priateľa

TEHERÁN - Teheránsky súd vydal doživotný zákaz výkonu povolania pre Saída Mortazávího, niekdajšieho blízkeho spolupracovníka bývalého iránskeho prezidenta Mahmúda Ahmadínežáda.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na iránske médiá. 
      

Podľa nariadenia súdu má bývalý teheránsky prokurátor Mortazáví doživotný zákaz vykonávať právnické povolanie a nasledujúcich päť rokov nesmie pracovať v žiadnej štátnej organizácii.
      

V roku 2009, keď bol Mortazáví teheránskym prokurátorom, niesol zodpovednosť aj za väznicu Kahrizak, kde umučili na smrť najmenej troch protivládnych aktivistov.
      

Mortazáví viedol prvú vlnu potláčania iránskeho disentu, keď v roku 2000 nariadil zastaviť vydávanie vyše 120 denníkov a periodík a o štyri roky neskôr dal uväzniť desiatky opozičných aktivistov, blogerov a novinárov. Väčšinu z nich zadržiavali v tajných väzniciach bez uvedenia dôvodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies