Súd v Káhire zakázal brigády Izaddína Kasáma, vojenského krídla Hamásu

NETKY.SK • 31 Január 2015, 16:37 • 2 min
Súd v Káhire zakázal brigády Izaddína Kasáma, vojenského krídla Hamásu

KÁHIRA - Egyptský súd dnes zakázal ozbrojené krídlo palestínskeho hnutia Hamás a zaradil ho na zoznam teroristických organizácií. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

K rozhodnutiu súdu došlo po tom, ako krajina čelila najkrvavejším útokom na bezpečnostné sily za niekoľko rokov.
      

Hamás je odnož egyptského Moslimského bratstva, ktoré úrady tiež vyhlásili za teroristickú organizáciu a systematicky ho potláčali od zosadenia prezidenta Muhammada Mursího armádou v roku 2013.
      

"Súd sa rozhodol zakázať brigády Izaddína Kasáma a zaradiť ich na zoznam teroristických organizácií," povedal sudca Muhammad al-Sajíd zo špecializovaného súdu v Káhire, ktorý sa zaoberá naliehavými prípadmi.
      

Prípad bol založený na obvineniach, že brigády Izaddína Kasáma vykonali teroristické útoky na podporu Moslimského bratstva. V októbri 2014 tiež vykonali bojovú operáciu na Sinajskom polostrove, pri ktorej zahynulo 33 príslušníkov bezpečnostných síl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies