Súd s Mikulášom Černákom za vraždu Oláha pokračoval výpoveďami svedkov a znalcov

NETKY.SK • 1 Apríl 2014, 15:57 • 2 min
Súd s Mikulášom Černákom za vraždu Oláha pokračoval výpoveďami svedkov a znalcov

BANSKÁ BYSTRICA - Na Okresnom súde v Banskej Bystrici dnes pokračovalo hlavné pojednávanie s Mikulášom Č., ktorého súdia za 17 rokov starú vraždu Imricha Oláha v spolupáchateľstve, na ktorej sa mali podieľať aj ďalší ľudia.

slovakia

left justify in out

Telo sa našlo po rokoch v okolí Hrochote. Pred súdom vypovedali znalci, kriminalistický technik, ktorý bol povolaný na miesto činu, aby zabezpečil fotodokumentáciu v roku 2005, a svedok, ktorý poškodenému Oláhovi požičal auto.
     

Tento svedok súdu uviedol, že auto si Oláh od neho potreboval požičať predtým, ako zmizol, okolo roku 1997. Požičal mu firemné auto. Podľa slov svedka mu Oláh mal povedať, že potrebuje niekde ísť a asi sa už nevráti. Auto nemal svedok pár dní, potom dostal informáciu, že sa nachádza na jednom zo sídlisk v Poprade.
     

Pojednávanie s Mikulášom Černákom sa začalo 16. januára. Obžalobu na danom pojednávaní označil za nezákonnú a tvrdil, že nie sú proti nemu priame dôkazy. V januári vypovedali niekoľkí svedkovia. Niekdajší najbližší kamarát Ján Kán si však na jeho skutky nevedel spomenúť. Počas výpovede sa ale z vraždy Oláha navzájom obviňovali.
     

Ďalšie pojednávanie pokračovalo 4. marca. K obžalobe sa vyjadrili svedkovia J. Šoučík, S. Surový a M. Kaštan, všetci niekdajší spolupracovníci a kamaráti obžalovaného. Vypovedali aj znalci z odboru súdneho lekárstva a z kriminalisticko-expertízneho ústavu. Vyjadrovali sa najmä k príčinám Oláhovej smrti, ktorú ale na základe kostrového nálezu nebolo možné po rokoch jednoznačne určiť.
     

Mikuláš Černák si aktuálne odpykáva doživotný trest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies