Súd s Billom Cosbym pokračuje aj napriek údajnej dohode s prokurátorom

NETKY.SK • 4 Február 2016, 07:10 • 2 min
Súd s Billom Cosbym pokračuje aj napriek údajnej dohode s prokurátorom

LOS ANGELES - Sudca v americkom štáte Pensylvánia dnes znova obnovil súdny proces s komikom Billom Cosbym, ktorý je obvinený zo sexuálneho obťažovania. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne denníky.

slovakia

left justify in out

Sudca Steven O'Neill tak odmietol Cosbyho tvrdenia, že sa v roku 2005 s prokurátorom záväzne dohodol o zastavení stíhania jeho osoby.

 

Ide o prípad, v ktorom sa začiatkom júla minulého roka objavili záznamy z roku 2005 z kauzy s Andreou Constandovou. V nich sa Cosby pod prísahou priznal, že si zohnal sedatívum s názvom Quaaludes, ktorým mal v úmysle zdrogovať minimálne dve ženy, aby ich potom pohlavne zneužil.

 

S obvinením voči hercovi vystúpilo vyše 50 žien. Uviedli, že ich omámil drogami alebo alkoholom a potom ich sexuálne napadol.

 

Cosby opakovane poprel spáchanie týchto trestných činov a nikdy nebol trestne stíhaný. Mnohé z údajných prípadov sa stali pred niekoľkými desaťročiami a lehota umožňujúca ich trestné stíhanie je už dávno premlčaná.

Cosby sa najviac preslávil úlohou v televíznom seriáli z 80. rokov minulého storočia Šou Billa Cosbyho.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies