Súd rozhodol: Mojsejová zostane vo väzbe ďalšie tri mesiace!

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 12:48 • 2 min
Súd rozhodol: Mojsejová zostane vo väzbe ďalšie tri mesiace!

KOŠICE – Známa košická podnikateľka Eleonóra Mojsejová, obvinená z daňových podvodov, ostáva vo väzbe ďalšie tri mesiace. Rozhodnutie košického okresného súdu dnes potvrdil krajský súd.

slovakia

left justify in out

Mediálne známa Eleonóra Mojsejová je vo väzbe od 3. septembra 2013 pre obavy z možného ovplyvňovania svedkov a marenia trestného stíhania. Podľa vyšetrovateľov figurovala v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznania. V prípade je stíhaných až 23 osôb, 13 sa už priznalo k spáchaniu trestného činu. Spôsobená škoda pre štát podľa vyšetrovania dosahuje milióny eur. 

 

O predĺžení väzby o tri mesiace rozhodol okresný súd v polovici marca. Proti tomuto rozhodnutiu podala sťažnosť obvinená, ako aj krajský prokurátor, ktorý žiadal predĺženie väzby až o sedem mesiacov, aj vzhľadom na zložitosť a rozsah prípadu. Do 4. júla podľa prokuratúry nie je možné dokončiť vyšetrovanie. Krajský súd sťažnosti oboch strán zamietol.

 

"Nesúhlasíme so stanoviskom rozhodnutia krajského súdu, považujeme toto rozhodnutie za nespravodlivé a určite podáme nejaký ďalší opravný prostriedok, ústavnú sťažnosť," uviedla obhajkyňa obvinenej.

 

Eleonóra Mojsejová argumentovala, že väzba v jej prípade je nezákonná a bezdôvodná, pričom sa opiera len o výpoveď jedinej osoby. Obvinenie z krátenia daní a poistného odmieta a väzbu vníma ako formu nátlaku, aby sa priznala. Pred súdom okrem iného uviedla aj výpoveď muža pred políciou, ktorý mal v minulosti odkúpiť pohľadávku banky na jej nehnuteľnosť na Pereši s tým, že peniaze mu poskytol "vysokopostavený politik". Meno politika nepovedala. "Dejú sa veci okolo mojich nehnuteľností. Za ten čas, čo som vo väzbe, som prišla v dome na Pereši o nábytok za 160.000 eur," povedala ďalej. Vyhlásila tiež, že dochádza k nemiestnym útokom na jej advokátku a aj sama má "vážne obavy o svoj život" zo strany niektorých ľudí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies