Súd dnes vynesie rozsudok nad masovým vrahom Breivikom

NETKY.SK • 24 August 2012, 07:05 • 2 min
Súd dnes vynesie rozsudok nad masovým vrahom Breivikom

Súd dnes vynesie rozsudok nad masovým vrahom Breivikom - Krimi V nórskom Osle to vrie dnes bude na mestskom súde vynesený rozsudok nad nórskym teroristom Andersom Behringom Breivikom. Je obžalovaný z usmrtenia 77 ľudí na ostrove Utöya a v sídle nórskej vl

slovakia

left justify in out

imgV nórskom Osle to vrie: dnes bude na mestskom súde vynesený rozsudok nad nórskym teroristom Andersom Behringom Breivikom. Je obžalovaný z usmrtenia 77 ľudí na ostrove Utöya a v sídle nórskej vlády pri teroristickom útoku z 22. júla minulého roka.

Súd zasadne o 10.00 h; mal by oznámiť svoje rozhodnutie a potom čítať celý rozsudok, čo môže trvať aj niekoľko hodín.

Breivik sa k činu priznal, necíti sa však vinným - tvrdí, že jeho konanie bolo nutné z politických dôvodov. Ak ho súd, vedený predsedníčkou Wenche Elisabeth Arntzenovou, uzná za zodpovedného za jeho činy, čaká ho väzenie.

Obžalovaný už oznámil, že trest na mieste prijme. Ak ale súd rozhodne, že Breivik konal v stave psychózy, bude umiestnený na psychiatriu - a to neprijme. Jeho obhajca Geir Lippestad už oznámil, že Breivik napadne rozhodnutie, ktoré by ho vyhlásilo za nepríčetného v čase spáchania útokov.

Breivikovo psychické zdravie posudzovali dva páry znalcov, ich závery sú protichodné. Prví ho svojprávnosti zbavili, druhí nie. Je preto na sudcoch, aby prijali konečné rozhodnutie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies