Sú múdrejší muži či ženy?

NETKY.SK • 6 Január 2014, 12:13 • 2 min
Sú múdrejší muži či ženy?

BRATISLAVA – Čo si myslíte, ktoré pohlavie je na tom s inteligenciou lepšie? Sú to citovo založené ženy, alebo silní a praktickí muži?

slovakia

left justify in out

Podľa jedného britského vedca, ktorý otestoval sto tisíc žien a mužov z radu študentov, sú muži inteligentnejší až o 4 body. Testy, ktoré respondenti vykonávali sa skladali z logického myslenia, rýchleho pochopenia problémov a kreativity. Na základe týchto výsledkov vedec tvrdí, že práve kvôli štvorbodovému rozdielu sa ženy v zamestnaní nedostávajú na také vysoké pozície ako muži. Zdieľate jeho názor, že niečo tak nepodstatného bráni ženám kariérnemu rastu? Niektorí tvrdia, že je to nezmysel. A prikláňajú sa k schopnostiam všetkých zástupkýň planéty Venuša. Prečo?

Ženy sú z roka na rok lepšie.

Pretože podľa iného výskumu z Nového Zélandu sú na tom s inteligenciou lepšie naopak ženy. Za posledných sto rokov vraj nemalo nežné pohlavie tak dobré výsledky v IQ testoch ako teraz. Vysvetľuje sa to tým, že ženy začali robiť denne viac vecí. Medzi nimi je napríklad starostlivosť o domácnosť, deti, zamestnanie... Všetky tieto aspekty nútia ženy k premýšľaniu, čím sa rozvíja ich inteligencia. V skratke, čím viac toho máte naložené na svojich pleciach tým ste inteligentnejšími.

Ak teda s kruhmi pod očami pobežíte počas obednej prestávky nakúpiť, cestou vyzdvihnete deti zo škôlky, doma upracete a navaríte, potom odveziete auto do servisu, rozošlete niekoľko pracovných mailov, pripravíte sa na poradu a ešte si pri tom nalakujete nechty, s pocitom úplného vyčerpania myslite na to, milé ženy, že ten každodenný kolotoč má jedno veľké plus. Ste vďaka nemu oveľa inteligentnejšie! Nie je to ďalší dôvod, okrem iného, prečo vstávať ráno s úsmevom?

V tom kto je naozaj inteligentnejší si každý musí urobiť názor sám. Je ale jasné, že s najväčšou pravdepodobnosťou bude každý bojovať za svoj tím, aj keď je to v skutočnosti asi nerozhodne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies