Štyria veľký juhokórejskí výrobcovia áut museli stiahnuť vyše 7700 áut. Spôsobí to nejaké dopady na trhu?

NETKY.SK • 9 Máj 2024, 17:09 • 2 min
Štyria veľký juhokórejskí výrobcovia áut museli stiahnuť vyše 7700 áut. Spôsobí to nejaké dopady na trhu?

SOUL - Štyri miestne a zahraničné automobilky v Južnej Kórei stiahli približne 7700 vozidiel pre výrobné chyby, informovalo v stredu miestne ministerstvo dopravy.

slovakia

left justify in out

Hyundai Motor odvolá z trhu 4 118 kusov z piatich rôznych modelov, vrátane sedanu Avante, pre poruchu hnacej jednotky ventilu recirkulácie výfukových plynov (ERG), ktorá môže spôsobiť zastavenie motora počas jazdy, uviedlo ministerstvo pôdy, infraštruktúry a dopravy.

Kia Corp. taktiež stiahne z trhu 2 668 kusov z troch modelov, vrátane sedanu K3, pre rovnakú výrobnú chybu ako vozidlá Hyundai.

Ďalší gigant v automobilovom priemysle - Jaguar Land Rover Korea - opraví zlú fixáciu zariadenia na osvetlenie zadných svetiel v 329 kusoch dvoch modelov, ako je napríklad nový Range Rover Sport P360.

Volkswagen Group Korea tiež podnikne nápravné opatrenia, a to na 623 kusoch Touaregu 3 3.0 TDI z dôvodu softvérovej chyby v mobilných aplikáciách, ktorá môže zlyhať počas diaľkového automatizovaného parkovania.

Majitelia vozidiel tam môžu zatiaľ bezplatne navštíviť opravovne a servisné strediská, kde im vymenia chybné diely.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Freepik (ilustračné foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies