Štyria ľudia zahynuli v horách v lavíne

NETKY.SK • 1 Február 2015, 09:48 • 2 min
Štyria ľudia zahynuli v horách v lavíne

BERN - Štyria ľudia dnes zahynuli v lavíne vo Švajčiarsku. Pochovala ich, keď lyžovali dolu svahom neďaleko mesta Seewis. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na políciu.

slovakia

left justify in out

Skupina deviatich lyžiarov sa nachádzala v horách v nadmorskej výške 2200 metrov mimo označenej zjazdovky - na úbočí vrcholu Piz Vilan, neďaleko hranice s Rakúskom, a práve vtedy sa dolu začali valiť masy snehu.
      

Troch ľudí našli mŕtvych v snehu. Záchranári letecky prepravili štyroch ďalších lyžiarov s vážnymi zraneniami do nemocníc, ale jeden z nich zraneniam podľahol.
      

Švajčiarski odborníci vyhlásili, že vo väčšine švajčiarskych hôr hrozí "značné" riziko lavín - tretie najvyššie na päťstupňovej európskej stupnici lavínového nebezpečenstva.
      

Toto varovanie zahŕňa aj oblasť Vilanu, kde pred nešťastím napadol čerstvý sneh, informovala polícia. Totožnosť obetí však neuviedla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies