Peter Kovařík môže čeliť podozreniu zo zneužitia právomocí verejného činiteľa

NETKY.SK • 28 Júl 2021, 11:49 • 2 min
Peter Kovařík môže čeliť podozreniu zo zneužitia právomocí verejného činiteľa

BRATISLAVA - Policajný prezident Peter Kovařík môže pre zastavenie rozbehnutého zásahu Úradu inšpekčnej služby čeliť podozreniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a marenia spravodlivosti.

slovakia

left justify in out

Policajný prezident Peter Kovařík môže pre zastavenie rozbehnutého zásahu Úradu inšpekčnej služby čeliť podozreniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a marenia spravodlivosti. Informovala o tom televízia JOJ na svojom spravodajskom webe Noviny.sk. Kovařík prerušil minulotýždňový zásah inšpekčnej služby voči svedkom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktorých podozrievali z krivých výpovedí. Podľa televízie sa dnes vo veci začína trestné konanie.

 

Možno vás zaujme: Peter Kovařík: Ak by vyšetrovateľka špeciálneho tímu ÚIS postupovala podľa predpisov, nemusel by sa zásah v Pezinku preverovať

Policajná inšpekcia obvinila v utorok 20. júla Csabu D., ktorého aj zadržali, a Mateja Z. a Petra P. pre trestné činy krivej prísahy a krivej výpovede a marenia spravodlivosti. Všetci traja vypovedajú v kauzách, ktoré vyšetruje NAKA. Po Matejovi Z.a Petrovi P., ktorých sa nepodarilo zadržať, vyhlásili pátranie. Podľa krajského prokurátora Rastislava Remetu spôsobilo prezidentove rozhodnutie prerušiť zásah, že Peter P. kukláčom utiekol a dodnes je na úteku.

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Poslanci sa dnes po tretíkrát pokúsili otvoriť schôdzu k odvolávaniu Mikulca z funkcie

„Pre krajského prokurátora Rastislava Remetu Kovařík konal raritne a veľmi neštandardne. Na preverovanie dôvodnosti nasadenia zásahovej jednotky totiž veľmi pravdepodobne nemal kompetencie. Podľa zistení TV JOJ zásah stopol prezident polície v čase, keď už bol s rodinou na dovolenke v Chorvátsku,“ uzavrela televízia JOJ.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona