AKTUALIZOVANÉ: Amerika spočítava hlasy, Donald Trump mal získať dôležitý štát

NETKY.SK • 4 November 2020, 05:38 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Amerika spočítava hlasy, Donald Trump mal získať dôležitý štát

Podľa najnovších predbežných informácií sa Donaldovi Trumpovi podarilo získať aj dôležitý štát Florida. Trump vyhral vo viacerých štátoch, voliteľov má zatiaľ viacej Biden.

slovakia

left justify in out

Správu sme aktualizovali o 7:25.

 

V Spojených štátoch Amerických sa skončili prezidentské voľby a spočítavajú sa hlasy. Demokratický kandidát Joe Biden zvíťazil aj v štyroch ďalších štátoch. Úradujúci prezident, ktorého nominovali republikáni, Donald Trump zvíťazil aj v štátoch Idaho a Utah.

 

Trump dokázal vyhrať v dôležitom štáte Florida. Získal tu ich 29 voliteľov. AP tvrdí, že ak by sa na Floride nepodarilo Trumpovi vyhrať, neobhájil by ani post amerického prezidenta. 

Demokratický protikandidát Joe Biden si dosiaľ pripísal 223 voliteľov, Trump má po zisku dôležitého štátu 174. Čaká sa na dôležitú Pensylvániu. Podľa TV Markíza už Trump vyhral aj v dôležitom štáte Texas, v typickej bašte konzervatívcov. Prezidentom sa stane kandidát, ktorý získa aspoň 270 hlasov zo Zboru voliteľov, ktorý má 538 členov zastupujúcich jednotlivé štáty. Priebežné vásledky môžete pozerať aj tu.

 

 

 


Agentúra AP informuje, že Biden porazil Trumpa v štátoch New Hampshire, Kalifornia, Oregon i Washington. Dôležitý štát je aj Kalifornia, ktorá dá Bidenovi 55 voliteľov, teda najviac zo všetkých štátov USA. Televízia Fox News informuje, že Trump zvíťazil v dôležitom štáte Florida. Denník SME pripomína, že žiadny z prezidentov USA nevyhral bez toho, že by nezískal aj tento štát.

 

Trump si za výhru v konzervatívnom Idaho pripísal štyri hlasy voliteľov a za Utah šiestich. Spolu má Biden zatiaľ 192 voliteľov, Trump 114. Stále sa čaká aj na dôležitý štát, ktorým je Pensilvánia.

Prečítajte si aj pochvalu od Eduarda Kukana pre tohto kandidáta. Správu budeme ďalej aktualizovať. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies