Študentská konferencia Poznaj svoje peniaze pomáha rozvíjať sociálno-finančnú gramotnosť

NETKY.SK • 18 Jún 2018, 14:25 • 2 min
Študentská konferencia Poznaj svoje peniaze pomáha rozvíjať sociálno-finančnú gramotnosť

BRATISLAVA - Študentská konferencia Poznaj svoje peniaze, ktorá má za sebou deviaty ročník, pomáha rozvíjať sociálno-finančnú gramotnosť detí a mladých ľudí od materských, až po vysoké školy. Na konferencii sa každoročne zúčastňujú študenti stredných škôl z celého Slovenska, ktorí prešli vzdelávacím programom Poznaj svoje peniaze.

slovakia

left justify in out

V tomto roku počas nej študenti prezentovali 15 prác, ktoré zo 62 prihlásených vybrala odborná komisia. Stredoškoláci sa v nich venovali rôznym zaujímavým témam z finančnej oblasti, medzi inými napríklad kryptomene, investovaniu, umeniu sporiť, falšovaniu bankoviek alebo tomu, prečo dnes tridsiatnici ostávajú bývať u rodičov. "Vnímame, ako táto téma medzi mladými rezonuje a ako pozitívne reagujú na vzdelávanie v tejto oblasti. Zatiaľ čo v minulosti práce, ktoré študenti prihlasovali na študentskú konferenciu, mali skôr teoretický obsah, dnes si vyberajú reálne témy, s ktorými sa stretávajú v každodennom živote. A to je presne naším cieľom v rámci tohto komplexného programu - aby mladí dokázali zmysluplne prepájať témy vzdelávania so svojím skutočným životom a realizovať praktické činy v každodennej realite,” povedala programová manažérka Nadácie pre deti Slovenska Aneta Chlebničanová.

Ako agentúru SITA informovala PR manažérka Nadácie pre deti Slovenska Zuzana Horváthová, súčasťou vzdelávacieho programu je aj vzdelávanie pedagógov a pracovníkov s deťmi a mladými ľuďmi, ktorí rozvíjajú finančnú gramotnosť na základných a stredných školách. Počas svojej existencie získal program niekoľko ocenení na národnej i medzinárodnej úrovni. Nadácia pre deti Slovenska v rámci tohto programu doteraz spolupracovala s viac ako 1 500 školami a do projektu sa zapojilo viac ako 37 000 detí.

Poznaj svoje peniaze realizuje Nadácia pre deti Slovenska spoločne so svojím partnerom Nadáciou Slovenskej sporiteľne. Konferencia je každoročne vyvrcholením celosvetovej iniciatívy Global Money Week na Slovensku, ktorej cieľom je podporovať mladú generáciu, aby sa stali istými, zodpovednými a ekonomicky kvalifikovanými občanmi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies