Študenti na Farského dnes pripravili pofašiangovú zabíjačku

NETKY.SK • 28 Február 2015, 17:11 • 2 min
Študenti na Farského dnes pripravili pofašiangovú zabíjačku

BRATISLAVA - Pofašiangovú zabíjačku dnes pripravili v areáli Strednej odbornej školy na Farského v bratislavskej Petržalke, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK.

slovakia

left justify in out

Je to už štvrtý ročník atypickej zabíjačky v zastavanom sídliskovom vnútrobloku medzi panelákmi. „Škola sa rozhodla robiť takéto jedinečné podujatie 'live' zabíjačky predovšetkým na zdokonalenie zručností budúcich mäsiarov, údenárov. Ale tiež aj pre výbornú atmosféru, ktorá spája celý študentský kolektív. Hoci by už všetci mohli byť na prázdninách, prišlo ich vyše 20. To dokazuje, že majú skutočný vzťah k svojmu remeslu. Dokonca prišli aj s hudobnými nástrojmi a pripravili pre učiteľov, spolužiakov a ďalších návštevníkov zaujímavú zmes ľudových piesní, najmä z rómskeho prostredia,“ uviedol riaditeľ SOŠ Jozef Horák.
     

Za obeť namieste padlo takmer 180-kilové prasa. Študenti a študentky pod dohľadom majstra odborného výcviku Ladislava Šimona a v prítomnosti veterinárneho lekára mäso rozobrali a spracovali pod holým nebom v kotle alebo aj v kuchyni na typické zabíjačkové pochutiny. Nechýbalo pečené mäso, jaterničky, krvavničky, zapekané neúdené klobásky, čerstvo vyškvarené oškvarky. „Celé podujatie skvelou pohodou prispelo k popularizácii tohto učebného odboru, ktorý bol ešte pred niekoľkými rokmi odsúdený takmer na zabudnutie,“ uzavrel J. Horák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies