Študent Kalifonskej univerzity pobodal 4 ľudí, policajti ho zastrelili

NETKY.SK • 5 November 2015, 06:55 • 2 min
Študent Kalifonskej univerzity pobodal 4 ľudí, policajti ho zastrelili

MERCED - Polícia v americkom štáte Kalifornia zastrelila v stredu vysokoškoláka, ktorý na pôde jednej z tamojších univerzít pobodal na začiatku vyučovania štyroch ľudí. S odvolaním sa na oficiálne zdroje o tom informuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Útok sa odohral v areáli štátnej Kalifornskej univerzity pri meste Merced, približne 190 kilometrov južne od Sacramenta. Nemenovaný študent pobodal dvoch spolužiakov, jedného člena personálu a predavača, očakáva sa však, že všetci zranení sa časom zotavia, oznámilo vedenie školy prostredníctvom siete Twitter.

 


Predstavitelia univerzity pôvodne informovali až o piatich zranených, čo sa však nakoniec nepotvrdilo. Dve spomedzi obetí útočníka previezli vrtuľníkom do nemocníc v približne 50 kilometrov vzdialenom meste Modesto.


Predstavitelia univerzitného kampusu pri Mercede potvrdili, že útočníkom bol študent mužského pohlavia, jeho totožnosť alebo motív však neprezradili. Nejasné je aj to, či začal útočiť priamo v učebni alebo na otvorenom priestranstve.


Kampus Kalifornskej univerzity pri Mercede využíva okolo 6000 študentov. Po stredajšej udalosti bol tento areál približne jeden a pol hodiny uzatvorený, na čo vedenie prerušilo vyučovanie až do piatku.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies