Stredajšie rokovania o kolektívnej zmluve zrušili, dôvody sú neznáme

NETKY.SK • 23 August 2012, 06:58 • 2 min
Stredajšie rokovania o kolektívnej zmluve zrušili, dôvody sú neznáme

Stredajšie rokovania o kolektívnej zmluve zrušili, dôvody sú neznáme - Hokej Kľúčové rokovania ohľadne novej kolektívnej zmluvy v zámorskej hokejovej NHL v stredu aktéri nečakane zrušili. Hráčska asociácia, ani vedenie ligy však nepodali dôkladné vysvetle

slovakia

left justify in out

img

Kľúčové rokovania ohľadne novej kolektívnej zmluvy v zámorskej hokejovej NHL v stredu aktéri nečakane zrušili. Hráčska asociácia, ani vedenie ligy však nepodali dôkladné vysvetlenie, prečo sa tak stalo.
      V stredu mali aktéri sporu o fungovanie ligy počas nasledujúcej sezóny a sezón znovu zasadnúť za rokovací stôl, podľa zámorských komentátorov malo ísť o jedno z najdôležitejších stretnutí. Negociácie by mali pokračovať vo štvrtok. Kanadská televízia TSN tvrdí, že zrušeniu predchádzalo tajné stretnutie najvyšších mužov ligy i hráčskej asociácie. 
      Negociácie sa mali znovu rozbehnúť po týždni prvým rokovacím dňom v stredu, podľa šéfa hráčskej asociácie Donalda Fehra však za zrušením stretnutia netreba hľadať nič fatálne. "Niekedy si jednoducho naplánujete veci, ktoré nevyjdú. Inokedy si zas nevytýčite stretnutie a skončíte pri dlhých rokovaniach. Je to iba zmena formátu a bežný priebeh procesu. Naozaj by som tomu neprikladal veľkú dôležitosť," zahral do autu otázku novinárov o dôvode neuskutočnenia rokovaní Fehr. "Systémové návrhy a ekonomické otázky sú tie hlavné oblasti, kde sa najviac líšia naše náhľady. Takže aj ja sa prikláňam k tomu, aby sme venovali čo najviac času zblíženiu týchto náhľadov a potom dosiahli rýchlu dohodu," vyhýbal sa rovnako priamej odpovedi zástupca komisára NHL Bill Daly. 
      Súčasná kolektívna zmluva vyprší 15. septembra. Ak sa strany nedohodnú do tohto dátumu na novej, najkvalitnejšej hokejovej lige na svete hrozí výluka. Sezóna by sa mala podľa plánu rozbehnúť otváracími duelmi 11. októbra. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies