Strasti bežného života: Žena pri fúkaní nosa takmer prišla o zrak, tlačila príliš silno

NETKY.SK • 16 November 2015, 16:31 • 2 min
Strasti bežného života: Žena pri fúkaní nosa takmer prišla o zrak, tlačila príliš silno

LONDÝN - Smrkanie je úplne bežná činnosť, ktorú v živote určite praktikoval každý. Mladá žena z Británie však odhalila úskalia, aké môže fúkanie nosa obnášať. Takmer totiž prišla o zrak. Časopis British Medical Journal informoval o pacientke, ktorá pri vyprázdňovaní nosovej dutiny, použila príliš veľkú silu a následne skončila v nemocnici v Leicesteri.

slovakia

left justify in out

Oči jej opuchli do veľkosti golfových loptičiek a lekári potvrdili, že ak by sa situácia neriešila, mohla dokonca oslepnúť. Tlak vytvorený opuchom by mohol vážne poškodiť zrakový nerv. Výsledky vyšetrení ukázali, že jej zdravotný stav spôsobil orbitálny emfyzém (opuch vyvolaný vzduchom), ktorý sa nahromadil v mäkkých tkanivách okolo očí. Lekári navyše odhalili aj zlomeninu v nose.

 

"Aj keď je orbitálny emfyzém obvykle spájaný s traumatickým ochorením, tento prípad dokazuje, aké nebezpečné je násilné fúkanie nosa," píše sa v časopise. Opuch žene zmiernili antibiotikami, podobné zdravotné problémy sa môžu liečiť aj niekoľko týždňov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies