Strana SaS apeluje na voličov zo zahraničia, aby využili možnosť voliť

NETKY.SK • 29 Júl 2023, 08:00 • 2 min
Strana SaS apeluje na voličov zo zahraničia, aby využili možnosť voliť

BRATISLAVA - Strana SaS apeluje na Slovákov, ktorí žijú v zahraničí, aby využili svoje volebné právo a nezabudli sa zaregistrovať na voľbu zo zahraničia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Strana skonštatovala, že v nadchádzajúcich septembrových parlamentných voľbách treba využiť maximálny voličský potenciál, pretože od volieb bude závisieť budúcnosť Slovenska i jeho zahraničnopolitická orientácia. Požiadať o voľbu poštou môžu občania SR žijúci v zahraničí do 9. augusta. "Každý hlas sa počíta. V nadchádzajúcich parlamentných voľbách o to viac, keď nálada v spoločnosti je na bode mrazu a reálne hrozí, že sa k moci opäť dostanú nedemokratické strany, ktoré Slovensku neprinesú nič dobré. Aj keby bezprostredne po voľbách eminentne nehrozilo vystúpenie Slovenska z Európskej únie a NATO, dá sa jednoznačne očakávať ústup od hodnôt, slobôd a právneho štátu, ako aj postupná medzinárodná izolácia," uviedol poslanec Národnej rady (NR) SR za SaS Juraj Krúpa.

Postupná strata slobody či obhajoba tyranov a diktatúr vo svete je podľa jeho slov len zlomok toho, čo nás potenciálne po voľbách čaká. "Preto vyzývame všetkých ľudí, ktorí síce na Slovensku nežijú, no uvedomujú si, čo sa môže stať, aby sa zaregistrovali a požiadali o voľbu z ich krajiny. Teraz je to dôležitejšie ako kedykoľvek predtým," podčiarkol Krúpa.

O voľbu poštou v predčasných septembrových parlamentných voľbách možno požiadať elektronicky alebo listom. Elektronicky môžu voliči požiadať o voľbu poštou prostredníctvom webovej aplikácie dostupnej na stránke ministerstva vnútra na https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/main/zivotne-situacie/Volby/.

Listom treba žiadosť posielať na adresu Ministerstvo vnútra SR, odbor volieb, referenda a politických strán, Drieňová 22, 826 86 Bratislava 29, Slovak Republic. Vzor žiadosti je rovnako zverejnený na webe rezortu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Regióny.zoznam.sk - Zoznam
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies