UEFA rozhodla, v Seville a Miláne sa hrať nebude

NETKY.SK • 11 Marec 2020, 17:39 • 2 min
UEFA rozhodla, v Seville a Miláne sa hrať nebude

NYON - Európska futbalová únia (UEFA) sa rozhodla pre radikálny krok. Zápasy Európskel ligy, ktoré sa mali hrať na severe Španielska a Talianska boli pre postupujúci koronavírus úplne zrušené.

slovakia

left justify in out

Dva zápasy zrušené

Osemfinálové súboje druhej najprestížnejšej futbalovej súťaže v Európe (FC Sevilla - AS Rím) a (Inter Miláno - FC Getafe) sa neuskutočnia. UEFA to potvrdila v dnešných popoludňajších hodinách. 

 

Vyjadrenie Rimanov

Rimania totiž nedostali od španielskych úradov povolenie priletieť do krajiny. Podľa pôvodných správ bol duel v ohrození preto, lebo niektorí hráči Sevilly vraj odmietli proti Rimanom nastúpiť. Rímsky AS dnes na oficiálnom webe túto skutočnosť aj potvrdil, a to že v Seville na hraciu plochu nenastúpi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sky Sport (Italia) (@skysport),

 

"V rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu sme nedostali povolenie pristáť v Španielsku," stojí v komuniké AS Rím. O náhradnom termíne sa ešte nerozhodlo.

 

Getafe určite nepocestuje 

Prezident FC Getafe Angel Torres bol pre hrozbu koronavírusu rozhodnutý nepustiť hráčov španielskeho futbalového klubu na zápas na pôde Interu Miláno. Metropola Lombardska je ohniskom nákazy v Taliansku a Torres odmietol podstúpiť takéto riziko. "V žiadnom prípade nevycestujeme do Milána. Európska futbalová únia musí ten zápas odložiť, alebo ho presunúť do iného mesta. My tam určite nepôjdeme, neprekáža nám, ak by sme mali prehrať aj kontumačne," vyhlásil Torres pre rozhlasovú stanicu Onda Cero.

 

 

Ohrozená aj Liga majstrov

Dnes prišla z Talianska správa, že koronavírusu už podľahlo 631 ľudí a nárast doterajšieho počtu nakazených sa vyšplhal na číslo 10 100. Taliansky premiér Giuseppe Conte včera večer oznámil, že karanténa platná v Lombardsku sa rozširuje na celú krajinu. Vláda nariadila zrušenie všetkých športových podujatí do 3. apríla. Seria A bola teda prerušená a malo by sa to týkať aj zápasov Ligy majstrov, konkrétne odvety Juventus vs Lyon.

 

img

 

Počty nakazených sa zvyšujú 

Počet smrteľných obetí SARS-CoV-2 sa podľa údajov "Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE" celosvetovo k dnešnému popoludniu zvýšil na 4373, v 118 krajinách sveta bol potvrdený u 121 545 osôb.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies