Štrajk zamestnancov Air France postihne v priebehu dnešného dňa štvrtinu letov

NETKY.SK • 4 Máj 2018, 06:34 • 2 min
Štrajk zamestnancov Air France postihne v priebehu dnešného dňa štvrtinu letov

PARÍŽ - Letecká spoločnosť Air France vo štvrtok oznámila, že podľa jej očakávania sa v piatok z dôvodu štrajku uskutoční 75 percent jej letov, čo je pokles oproti 85 percentám štvrtkových letov.

slovakia

left justify in out

Piatkový štrajk prebehne práve počas posledného dňa hlasovania zamestnancov, zorganizovaného výkonným riaditeľom aerolínií Jeanom-Marcom Janaillacom. Ten navrhol, že odstúpi z funkcie, ak zamestnanci odmietnu ponuku spoločnosti na sedempercentné zvýšenie miezd počas štyroch rokov.

 

Odbory, ktoré od februára podnikli sériu jednodňových štrajkov, žiadajú zvýšenie platov o 5,1 percenta už tento rok, aby sa tak vyvážila inflácia počas zmrazenia platov v období rokov 2012-2017.

 

Odbory tvrdia, že priame hlasovanie zamestnancov, usporiadané leteckou spoločnosťou, nemá právnu hodnotu. Ďalšie štrajky sú plánované na 7. a 8. mája.

 

Aerolínie Air France uviedli, že podľa ich očakávania sa v piatok na parížskom letisku Charlesa de Gaulla uskutoční 80 percent z plánovaných diaľkových a krátkych letov, ale iba 65 percent letov na stredne dlhú vzdialenosť. Percentuálne údaje sú spoločné pre odlety aj prílety na tomto letisku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies