Súd má budúci týždeň schvaľovať dohodu s advokátom obvineným v rámci akcie Plevel 3

NETKY.SK • 20 Máj 2021, 09:40 • 2 min
Súd má budúci týždeň schvaľovať dohodu s advokátom obvineným v rámci akcie Plevel 3

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd vytýčil na pracovisku v Banskej Bystrici na stredu 26. mája verejné zasadnutie s obvineným advokátom Pavlom K. Prokurátor v jeho prípade na súd podal návrh na dohodu o vine a treste.

slovakia

left justify in out

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry zadržali 5. mája právnikov Pavla K. a Dušana Ch. v Žiline v rámci akcie Plevel 3. Obaja boli obvinení z viacerých trestných činov korupcie. Zároveň v tomto prípade obvinili aj bývalého sudcu za zločin prijímania úplatku a jednu osobu mimo justičného prostredia za trestný čin podplácania. Podľa polície obvinenia súvisia s odkrývaním rozsiahlej korupčnej schémy na žilinských súdoch, ktorej aktéri mali za úplatky ovplyvňovať trestné veci v prospech trestne stíhaných osôb.

 

Súvisiaci článok: Právnik obvinený v rámci akcie Plevel 3 bude stíhaný na slobode

Obvinenému Dušanovi Ch. pôvodne orgány činné v trestnom konaní navrhovali väzobné stíhanie, Špecializovaný trestný súd im však nevyhovel. Prokurátor proti rozhodnutiu podal sťažnosť, ktorou sa mal na verejnom zasadnutí v utorok 18. mája zaoberať Najvyšší súd SR. Ten však zasadnutie nakoniec zrušil, keďže prokurátor svoju sťažnosť stiahol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona