Štrajk ochromil verejnú dopravu v Aténach

NETKY.SK • 17 Február 2013, 23:47 • 2 min
Štrajk ochromil verejnú dopravu v Aténach

Pracovníci verejnej dopravy v Aténach nenastúpili do práce a zahájili 24-hodinový štrajk, čím skomplikovali dopravu v meste i jeho okolí. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V gréckej metropole dnes nepremávali autobusy, prímestské vlaky ani električky. Prácu na 48 hodín prerušili aj prístavní robotníci, na viaceré ostrovy nepremávali trajekty. 

Štrajk vyhlásili aj ambulantní a nemocniční lekári, pričom nemocnice zabezpečovali len nevyhnutné zákroky.  Odborový zväz štátnych úradníkov zo solidarity so štrajkujúcimi zastavil na tri hodiny pracovnú činnosť vo všetkých verejných službách.

Grécki zamestnanci štrajkujú proti najnovším úsporným opatreniam gréckej vlády. Niektorí z nich totiž prídu až o približne svojho 25 percent platu. Grécko zasiahla v roku 2009 vážna finančná kríza a jeho solventnosť závisí od medzinárodných záchranných pôžičiek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies