Serie A: Milánske kluby na čele tabuľky, Spezia zaskočila Neapol

NETKY.SK • 23 December 2021, 09:57 • 2 min
Serie A: Milánske kluby na čele tabuľky, Spezia zaskočila Neapol

EMPOLI – Milánske AC zdolalo v gólovej prestrelke dobre hrajúce Empoli 4:2. Majstrom zimnej časti Serie A sa stal Inter, ktorý na domácom ihrisku zdolal Turín 1:0. Neapol stratil ďalšie 3 body a na lídra stráca už 7 bodov!

slovakia

left justify in out

Dôležité víťazstvo pre Rossoneri

 

Milánčania sa v závere prvej polsezóny poriadne trápili a prehry s Fiorentinou alebo Sassuolom stáli zverencov Stefana Pioliho 1. priečku, ktorú im vyfúkol ich mestský rival Inter. Na posledný zápas s Empoli cestovali Rossoneri bez hráčov ako Ibrahimovič, Leao či Rebič a úloha zisku 3 bodov sa značne sťažila. 

 

Empoli zažíva najlepšiu sezónu v histórii klubu a počas tohtoročnej sezóny dokázali okradnúť o body tímy ako Juventus či Neapol. Empoli sa momentálne pohybuje okolo 8. priečky a do zápasu vstúpili aktívnejšie ako Rossoneri. Milánčania udreli z prakticky prvej príležitosti, keď sa odrazená lopta dostala k Franckovi Kessiemu a stredopoliar tvrdou strelou otvoril skóre. 

 

Empoli dokázalo veľmi rýchlo zareagovať a o 6 minút neskôr vyrovnal krásnou strelou Bajrami. V 42. minúte si vybral slabšiu chvílku brankár Empoli a Kessie prekvapivou strelou pridal svoj druhý gól v zápase. Kessie nastúpil prvýkrát v sezóne na pozícii ofenzívneho záložníka a svoju premiéru okorenil dvoma dôležitými gólmi. 

 

 

V druhom polčase boli aktívnejší Rossoneri, no hneď na začiatku sa dostal do obrovskej šance Pinamomti, ale svojou strelou trafil iba spojnicu brány. Táto nepremená šanca zlomila domácich a  AC začalo na ihrisku preberať iniciatívu. Tretí gól Milánčanov prišiel po priamom kope, z ktorého sa nádherne trafil Florenzi. Pre Florenziho to bol prvý gól v drese milánskeho AC. V 69. minúte udrelo AC po štvrtýkrát, keď sa po centri dostala lopta k Theovi Hernandézovi a ten pohotovou strelou zvýšil na 4:1. Empoli ešte dokázalo skorigovať skóre z penalty, ktorú premenil Pinamonti, ale s výsledkom sa im už nič zmeniť nepodarilo. 

 

 

Inter zdolal Turín najtesnejším možným výsledkom

 

Škriniarov Inter je vo výbornej forme a záver prvej časti sezóny vyšiel Nerazzurri na jednotku. V poslednom zápase jesennej časti sezóny zdolali na domácom ihrisku Turín 1:0. O rozhodujúci gól sa postaral v 30. minúte obranca Denzel Dumfries. Inter vyhral svoj 7. zápas v rade a na čele tabuľky má 4-bodový náskok pred Rossoneri

 

 

Neapolu záver jesennej časti vôbec nevyšiel. Síce v predošlom kole zdolali v dôležitom zápase milánske AC, ale straty bodov s Empoli, Atalantou či Speziou ich stáli dôležité body v tuhom boji o Scudetto. Zverenci Luciana Spallettiho nedokázali v záverečnom zápase jesennej časti zdolať na domácej pôde trápaciu sa Speziu. Spezia vyhrala zápas 1:0 a rozhodujúcim momentom bol vlastný gól brazílskeho hráča Neapolu Juana Jesusa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies