Štrajk letových dispečerov vo Francúzsku vo štvrtok pokračuje

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 07:15 • 2 min
Štrajk letových dispečerov vo Francúzsku vo štvrtok pokračuje

PARÍŽ - Štrajk letových dispečerov vo Francúzsku, ktorý zvolal najväčší zväz francúzskych dispečerov SNCTA, pokračuje aj vo štvrtok. Akciu .

slovakia

left justify in out

Dôvodom je spor týkajúci sa pracovných podmienok. Úrad civilného letectva DGAC požiadal aerolínie, aby znížili počet letov do a z Francúzska o 40 percent. Najviac sú zasiahnuté lety na krátku vzdialenosť, pričom obmedzenia pociťujú v celom Francúzsku. Nízkonákladová spoločnosť Ryanair oznámila, že škrtla viac než 250 letov a ďalšie rušenia by mohli ešte nasledovať. Air France ruší 40 percent svojich letov na strednú vzdialenosť, lety na dlhú vzdialenosť by mali ostať nezasiahnuté. SNCTA znepokojuje najmä zvýšenie veku odchodu do dôchodku pre dispečerov o dva roky na 59 rokov. Ďalšie akcie plánujú na 16. až 18. apríla a 29. apríla až 2. mája.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies