Stovky hospodárskych zvierat denne hynú pre veľké suchá

NETKY.SK • 10 August 2015, 16:37 • 2 min
Stovky hospodárskych zvierat denne hynú pre veľké suchá

ADDIS ABEBA - Stovky kráv a ďalších hospodárskych zvierat denne hynú v dôsledku extrémneho sucha, a teda absencie obdobia dažďov v niektorých častiach Etiópie, pričom najviac postihnutým je región Afar na severovýchode krajiny.

slovakia

left justify in out

Etiópska vláda občanov ubezpečila, že vďaka jej zásobám im riziko nedostatku jedla nehrozí. "Vláda má dostatočné zásoby jedla a pomáha tiež farmárom, aby mohli pokračovať vo farmárčení s vylepšenými semenami a plodinami odolnými voči suchu," uviedol hovorca etiópskeho ministerstva poľnohospodárstva Wondimu Filate.


Miestny kamionista Adamu Kebede pre agentúru AP povedal, že pri hlavnej ceste vedúcej z Addis Abeby do mesta Semera, provinčnej metropoly regiónu Afar, videl stovky mŕtvych kráv. Dodal, že si tam tiež všimol desiatky nákladných áut vykladajúcich potravinovú pomoc.


Dôsledok klimatických zmien sa v krajine často prejaví práve na výnosoch drobných roľníkov. Pritom práve poľnohospodárstvo, prekvitajúce vďaka obdobiu dažďov, je hlavným ťahúňom etiópskej ekonomiky - tvorí až 45 percent hrubého domáceho produktu a zamestnáva približne 85 percent obyvateľstva.
2 lsi gon


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies