Monika Jankovská opúšťa múry väznice, dôvod na jej väzbu pominul

NETKY.SK • 26 Máj 2021, 15:33 • 2 min
Monika Jankovská opúšťa múry väznice, dôvod na jej väzbu pominul

Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská sa dostala na príkaz prokurátora na slobodu. Dôvodom jeho rozhodnutia bolo pominutie kolúznej väzby obvinenej v kauze "Fatima".

slovakia

left justify in out

"Úrad špeciálnej prokuratúry v tejto súvislosti pripomína, že starostlivo a dôkladne posudzuje existenciu dôvodov väzby u každej jednej obvinenej osoby, ako aj zákonné možnosti jej nahradenia. V posudzovanom prípade sa preto konštatuje, že dôvod na ďalšie väzobné stíhanie obvinenej pominul," informoval pre RTVS hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

 

img

 

Monika J. bola zadržaná už v marci 2020 počas akcie "Búrka" (korupcia na súdoch). Vo februári tohto roku rozhool o jej prepustení najprv špecializovaný trestný súd (ŠTS) a neskôr v marci potvrdil toto rozhodnutie aj Najvyšší súd SR. 

 

Najvyšší súd zamietol stažnosť prokuratúry proti nerozšíreniu dôvodov väzby Moniky Jankovskej

 

V osobe Jankovskej však nastala ďalšia komplikácia. Po jej prepustení bola totiž ešte v ten istý deň opäť zadržaná, tentoraz v súvislosti s kauzou "Fatima".

 

AKTUALIZOVANÉ Monika Jankovská sa na slobodu nedostane! Skončí vo väznici v Leopoldove

 

Kauza je spájaná s mafinánskou skupinou čongrádyovcov. Jednalo sa o nehnuteľnosť - bar Fatima v meste Trenčín. Jankovska, vtedy ešte ako okresná sudkyňa, mala zobrať úplatok, vďaka ktorému sa k tejto nehnuteľnosti čongrádyovci dostali. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies