Stovky cestujúcich z USA uviazli po prílete do Austrálie v lietadle na letisku

NETKY.SK • 12 December 2014, 10:46 • 2 min
Stovky cestujúcich z USA uviazli po prílete do Austrálie v lietadle na letisku

SYDNEY - Stovky cestujúcich letu americkej leteckej spoločnosti United Airlines zo San Francisca do Sydney uviazli dnes po prílete do Austrálie na dlhé hodiny na letisku v Canberre, kam ich let odklonili. Letisko v Canberre totiž nemá colnú ani pasovú kontrolu, preto tam nemohli cestujúci vystúpiť.

slovakia

left justify in out

Navyše sa posádke lietadla skončil pracovný čas a letecká spoločnosť tam musela letecky dopraviť nových pilotov, aby zobrali lietadlo s cestujúcimi do Sydney.

 

Let UA863 s 300 cestujúcimi odklonili po tom, ako v Sydney uzavreli na pol hodiny pristávaciu dráhu, na ktorej objavili určité prekážky. Informovali o tom miestne médiá, ktorých spravodajstvo sprostredkovala agentúra DPA.

 

Po štvorhodinovom čakaní v Canberre povolili cestujúcim vystúpiť z lietadla a mohli sa poprechádzať po oplotenej, vojenskej časti pristávacej dráhy.

 

Mnohí cestujúci, ktorí strávili na ceste z USA vyše 30 hodín, boli rozhorčení a ventilovali svoje pocity na Twitteri. Sedem hodín po prílete do Canberry napokon dorazila náhradná posádka, lietadlo doplnilo palivo a odletelo do Sydney.

 

Dočasné uzavretie jednej pristávacej dráhy v Sydney údajne odklonilo aj ďalší let United Airlines - tentoraz z Los Angeles do Brisbane. Dva popoludňajšie lety United Airlines zo Sydney do USA museli byť zrušené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies