Štetina po operácii lícnej kosti, na jeseň zrejme dohral

NETKY.SK • 13 November 2015, 16:13 • 2 min
Štetina po operácii lícnej kosti, na jeseň zrejme dohral

PRAHA - Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Lukáš Štetina má za sebou operáciu zlomeniny lícnej kosti, po ktorej ho čaká dlhšia pauza. Stopér Dukly Praha verí, že o pár dní sa bude môcť vrátiť do tréningového procesu, v jesennej časti českej Synot ligy však už pravdepodobne nezasiahne do hry.

slovakia

left justify in out

Štetina utrpel nepríjemné zranenie minulý štvrtok na popoludňajšom tréningu, iba dva dni pred domácim súbojom s Příbramou (0:1). "Bol to nešťastný okamih, pri bežnej hre som si hodil trochu dlhšiu loptu a snažil som sa ju v sklze dočiahnuť. V tom prepadol cezo mňa spoluhráč, hoci v tom čase protihráč, a kolenom ma zasiahol do tváre. Hneď som vedel, že je zle," povedal pre oficiálny web svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency.

 

Okamžité vyšetrenie potvrdilo zlomeninu lícnej kosti a hneď na druhý deň sa Štetina podrobil chirurgickému zákroku. "Som rád, že ma zverili do rúk najlepším špecialistom, ktorí s podobným typom zranení majú skúsenosti. Lícnu kosť mi spevnili nejakou platničkou a piatimi titánovými skrutkami, ktoré by vraj ničomu nemali vadiť a nie je nutné ich vyberať," pokračoval nitriansky odchovanec.

 

Z pražskej Vojenskej nemocnice ho prepustili začiatkom týždňa, v pondelok sa tam príde ukázať na kontrolu. "Každým dňom je to lepšie, opuch postupne mizne, a preto pevne verím, že mi dovolia už začať trénovať aspoň na stacionárnom bicykli. Po týždni by som sa mohol postupne pripojiť k tímu, no všetko bude závisieť od toho, ako sa budem cítiť. Možno tam je teoretická možnosť, že by som stihol posledné kolo jesene, ale to je teraz naozaj veľmi ťažké povedať," uzavrel bývalý hráč FC Nitra, Metalistu Charkov či Tatrana Prešov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies