Stephen Hawking by rád stvárnil zloducha v bondovke

NETKY.SK • 4 December 2014, 09:18 • 2 min
Stephen Hawking by rád stvárnil zloducha v bondovke

LONDÝN - Britský teoretický fyzik Stephen Hawking túži po úlohe zloducha vo filme o agentovi Jamesovi Bondovi.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatdvaročný vedec to vyhlásil v rozhovore pre časopis Wired. Ako uviedol, v prípade, že by sa rozhodol pre hereckú kariéru, úloha zápornej postavy v obľúbenej filmovej sérii by bola preňho ideálna. „Myslím, že vozíček a počítačový hlas sa k tomu hodia,“ povedal Hawking. Herecké obsadenie i názov pripravovanej 24. bondovky by mali pritom tvorcovia snímky predstaviť dnes.

 

Stephen Hawking je popredný svetový odborník v oblasti teoretickej fyziky, a to aj napriek ochrnutiu tela spôsobenému amyotrofickou laterálnou sklerózou, teda chorobou motoneurónov. Od roku 1979 pôsobil ako profesor matematiky na univerzite v Cambridge, pričom od roku 2009 je emeritným profesorom. 

 

O živote Hawkinga vzniklo niekoľko filmov ako napríklad televízna snímka Hawking (2004), v ktorej vedca stvárnil Benedict Cumberbatch. Najnovšie život fyzika približuje titul Teória všetkého (2014), kde si Hawkinga pod režisérskou taktovkou Jamesa Marsha zahral Eddie Redmayne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies