Steinmeier: Situácia na Ukrajine je opäť veľmi vážna

NETKY.SK • 10 November 2014, 12:12 • 2 min
Steinmeier: Situácia na Ukrajine je opäť veľmi vážna

ASTANA – Nemecký minister zahraničia Frank-Wakter Steinmeier považuje súčasnú situáciu na Ukrajine opäť za veľmi vážnu a obe strany vyzýva, aby rešpektovali dohodu o prímerí uzavretú v septembri v Minsku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Šéf nemeckej diplomacie počas návštevy Kazachstanu vyjadril v pondelok vážne znepokojenie nad zintenzívnením bojov medzi ruskými separatistami a ukrajinskými jednotkami na východe Ukrajiny. „Situácia je, bohužiaľ, opäť veľmi vážna,“ vyhlásil s tým, že všetky strany konfliktu vrátane ruskej sa musia vrátiť k dodržiavaniu podmienok minského protokolu. Steinmeier chce o Ukrajine hovoriť ešte dnes s novou šéfkou európskej diplomacie Federicou Mogheriniovou.


Východoukrajinský Doneck bol v nedeľu terčom najhoršieho ostreľovania a bombardovania za posledné mesiace. Povstalci obviňujú Kyjev zo začatia novej ofenzívy v oblasti. Ukrajinská vláda zase obvinila Rusko z toho, že do oblasti Donbasu vyslala desiatky tankov, húfnic a nákladných vozidiel. Moskva tieto tvrdenia odmietla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies