Štefanec: Oettinger ocenil úlohu SR pri zaisťovaní energetickej bezpečnosti

NETKY.SK • 15 Október 2014, 16:54 • 2 min
Štefanec: Oettinger ocenil úlohu SR pri zaisťovaní energetickej bezpečnosti

BRUSEL - Slovenský europoslanec Ivan Štefanec (SDKÚ-DS) pre TASR uviedol, že súčasný eurokomisár pre energetiku Günther Oettinger dnes diskutoval s členmi Európskeho parlamentu (EP) o aktuálnej téme energetickej bezpečnosti Európy vo svetle udalostí na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Štefanec zdôraznil, že kľúčovými témami bola diverzifikácia zdrojov energie, spoločný postup členských krajín EÚ, ale aj slovenský reverzný tok plynu na Ukrajinu. Diverzifikácia, ako pripomenul Štefanec, sa týka energetických zdrojov, prepravy či zásobníkov. "Predstavuje to zásadný aspekt pre surovinovú nezávislosť členských štátov Európskej únie na vonkajších dodávateľoch," uviedol. Dodal, že v rámci dnešnej diskusie podporil potrebu diverzifikácie s cieľom dosiahnuť úplnú surovinovú nezávislosť od vonkajších dodávateľov. To by podľa neho umožnilo lepšiu vyjednávaciu pozíciu EÚ a vďaka zníženiu cien prospelo spotrebiteľom. 
     

Oettinger pred poslancami EP niekoľkokrát ocenil slovenský prístup k situácii, v ktorej sa Ukrajina ocitla aj z dôvodu rapídneho nárastu cien dodávok z Ruskej federácie. Zavedenie reverzného toku plynu na Ukrajinu vidí eurokomisár ako veľké a dôležité gesto od takej malej krajiny akou je Slovensko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies