Štedrý deň v Českej republike bol pre hasičov pokojný, ale napriek tomu tragický

NETKY.SK • 25 December 2015, 12:07 • 2 min
Štedrý deň v Českej republike bol pre hasičov pokojný, ale napriek tomu tragický

PRAHA - Hasiči mali v Českej republike tento rok na Štedrý deň menej práce než obvykle.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu museli riešiť štyri veľké požiare, z ktorých jeden - v Českých Budějoviciach - si vyžiadal troch mŕtvych. Ďalších päť ľudí utrpelo zranenia pri požiaroch a ďalších udalostiach po celom Česku. Celkovo horelo na 44 miestach, sumarizuje webové vydanie denníka Mladá fronta DNES.


Najtragickejší požiar zaznamenali hasiči v Českých Budějoviciach, metropole Juhočeského kraja, kde začalo horieť okolo poludnia v rodinnom dome s garážou. V čase zásahu hasičov sa v budove ozvala menšia explózia, opisuje iDNES.cz. Po uhasení ohňa vydal dom tragickú bilanciu troch obetí: muža, žena a dieťaťa. Príčiny požiaru vyšetruje polícia.


Druhý najväčší požiar zaznamenali záchranári v meste Červený Kostelec v Královohradeckom kraji na severovýchode Čiech. Vypukol v jednom z bytov tamojšieho bytového domu. Traja ľudia sa pri tom zranili, deviatich ďalších sa hasičom podarilo zachrániť. Zasahovali tri jednotky, uviedla hovorkyňa českého hasičského zboru Nikole Zaoralová.


Najčastejšou príčinou požiarov v domácnostiach je ľudská nedbanlivosť. Podľa Zaoralovej by v mnohých prípadoch vôbec nemuselo začať horieť, keby ľudia viac dbali na svoju bezpečnosť, cituje ju spravodajský portál iDNES.cz.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies