Stav podozrivého z bostonského atentátu sa zlepšil

NETKY.SK • 24 Apríl 2013, 10:43 • 2 min
Stav podozrivého z bostonského atentátu sa zlepšil

BOSTON - Mladík Džochar Carnajev, podozrivý z minulotýždňového bombového útoku na Bostonskom maratóne, je teraz v "dobrom" zdravotnom stave v nemocnici Beth Israel, teda jeho predchádzajúci "vážny" stav sa zlepšil. Informovala o tom americká prokuratúra v Bostone, na ktorú sa v správe odvolávala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Džochara Carnajeva (19) obvinili z použitia zbrane hromadného ničenia s následkom smrti. Pri výbuchu dvoch bômb pri cieľovej páske na Bostonskom maratóne 15. apríla zomreli traja ľudia - dve ženy a malý chlapec - a zranenia utrpelo ďalších 264 ľudí.

Pri úteku pred políciou utrpel zranenia. Ledva rozpráva, keďže má v krku zavedenú trubicu, a komunikuje najmä písomne alebo prikyvovaním, uviedli dnes už skôr americké médiá. Jeho starší brat Tamerlan Carnajev bol zabitý.

Podľa CNN uviedol Džochar vyšetrovateľom, že brat Tamerlan bol samozvaným radikálom, ktorý si myslel, že islam je terčom útokov a treba sa za to pomstiť.

Biely dom vyhlásil, že Džochar Carnajev, naturalizovaný občan USA čečenského pôvodu, nebude pokladaný za nepriateľského bojovníka a bude ho súdiť civilný súd.  




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies