Starostovia obcí žiadajú v súvislosti s medveďmi o zmenu legislatívy

NETKY.SK • 31 Október 2023, 09:45 • 2 min
Starostovia obcí žiadajú v súvislosti s medveďmi o zmenu legislatívy

Premnožený medveď a zmeny jeho správania nadobudli v poslednom období nevídané rozmery s priamym dopadom na tamojších obyvateľov, uvádzajú starostovia.

slovakia

left justify in out

Na zmenu legislatívy, v ktorej by boli ukotvené zásadné riešenia pre zaistenie bezpečnosti obyvateľov obcí, ktorí sú neustále ohrozovaní návštevami medveďa hnedého, vyzvali vládu SR a členov parlamentu starostovia ôsmich najviac postihnutých obcí okresu Žiar nad Hronom.

"Premnožený medveď a zmeny jeho správania nadobudli v poslednom období nevídané rozmery s priamym dopadom na tamojších obyvateľov," uvádzajú starostovia Trnavej Hory, Pitelovej, Ihráča, Hronskej Dúbravy, Jastrabej, Kunešova, Slaskej a Lutily.

"Situácia je dnes tak kritická, že obyvatelia sa pri pohybe obcou, pri dochádzke detí do školy, na nákup do obchodu či pri ceste do zamestnania obávajú o svoju bezpečnosť aj cez deň, pretože s medveďom sa stretávajú v intravilánoch obcí," približujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: Teraz, Foto: pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies