Starostka Barcelony vyzvala španielskeho premiéra, aby odstúpil z funkcie

NETKY.SK • 1 Október 2017, 15:17 • 2 min
Starostka Barcelony vyzvala španielskeho premiéra, aby odstúpil z funkcie

BARCELONA - Starostka Barcelony Ada Colau vyzvala španielskeho premiéra, aby odstúpil z funkcie. Mariano Rajoy by tak podľa nej mal urobiť po násilnom zakročení polície proti dnešnému referendu o nezávislosti Katalánska od Španielska.

slovakia

left justify in out

"Ak je toto demokracia, mali by ste zastaviť policajnú akciu a môžeme viesť dialóg, ktorý potrebujeme," vyhlásila politička, ktorá nemohla hlasovať v referende, keďže ju polícia nevpustila do volebnej miestnosti.

Izraelská politička Ksenia Svetlova, ktorú pozvali Katalánci, aby sledovala referendum, povedala, že ju zásah polície gumenými nábojmi proti neozbrojeným podporovateľom plebiscitu šokoval. Vyhlásila, že takéto konanie v Európe nečakala a dodala, že na mieste videla zranených a krvácajúcich ľudí. "Očakávali sme normálny demokratický proces. Vieme, že je tu veľa policajtov, no mali by ste rešpektovať ľudí, ktorí chcú voliť, i keď máte na referendum iný názor," povedala Svetlova.

Hovorca katalánskej vlády uviedol, že španielska polícia pri snahe zabrániť referendu zranila 337 ľudí, niektorých z nich vážne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies