Starosta Berlína Trumpovi: "Pán prezident, nestavajte ten múr"

NETKY.SK • 29 Január 2017, 12:20 • 2 min
Starosta Berlína Trumpovi: "Pán prezident, nestavajte ten múr"

BERLÍN - Starosta Berlína, ktorý po desaťročia rozdeľoval Berlínsky múr, skritizoval príkaz amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby bola podobná bariéra postavená medzi Spojenými štátmi a Mexikom.

slovakia

left justify in out

"Berlín, mesto rozdelenej Európy, mesto slobodnej Európy, nemôže mlčať, keď nejaká krajina plánuje vztýčiť nový múr," vyhlásil Thomas Müller.

"My Berlíňania vieme lepšie ako ktokoľvek iný, koľko utrpenia môže spôsobiť rozdelenie kontinentu ostnatým drôtom a cementom," dodal.

Müller sa vyjadril dva dni nato, ako Trump podpísal výkonný príkaz "na okamžitú výstavbu reálneho múru na južnej hranici", aby sa zabránilo ilegálnej imigrácii do USA.

Počas studenej vojny, v rokoch 1961 až 1989, delil Berlínsky múr mesto na západnú a východnú časť.

Müller svoju kritiku zakončil slovami: "Vyzývam amerického prezidenta: Pomyslite na svojho predchodcu Ronalda Reagana. Spomeňte si na jeho slová: 'Strhnite ten múr.' A preto hovorím: Vážený pán prezident, nestavajte tento múr!"




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies