Starnúce pražské metro čaká rozsiahla rekonštrukcia

NETKY.SK • 6 November 2013, 10:46 • 2 min
Starnúce pražské metro čaká rozsiahla rekonštrukcia

PRAHA - Najmenej siedmich staníc sa dotkne rozsiahla rekonštrukcia pražského metra, ktorej sa nevyhne ani centrum českej metropoly, informoval dnes server Lidovky.cz.

slovakia

left justify in out

Stavebné úpravy, financované hlavne z európskych dotácií, sa budú vykonávať na rušných staniciach Palmovka, Námestie Republiky, Anděl, Karlovo námestie či Opatov. 

Cestujúci ale najviac pocítia ročnú čiastočnú uzávierku stanice Múzeum na trase A, plánovanú na koniec budúceho roku. V areáli stanice sa budú vykonávať opravy krycieho a nosného systému stanice, čiastočne zasiahnutej pri povodniach z roku 2002. Dopravnému chaosu by malo predísť zachovanie dopravy na jednej z koľají. Po roku 2015 sa počíta aj s úplnou uzávierkou niektorých staníc s jedným vestibulom, a to až na šesť až desať mesiacov.

Zadlžený pražský dopravný podnik chce rozsiahlu modernizáciu financovať prevažne z európskeho Operačného programu Doprava. O čerpaní až 150 miliárd korún z eurofondov rozhoduje ministerstvo dopravy ČR. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies