Stanislav Varga adeptom na trénera Tatrana Prešov

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 15:10 • 2 min
Stanislav Varga adeptom na trénera Tatrana Prešov

PREŠOV - Trénerom futbalistov druholigového Tatrana Prešov sa zrejme stane niekdajší slovenský reprezentant Stanislav Varga.

slovakia

left justify in out

"Šarišania" začali s prípravou na nadchádzajúcu sezónu minulý týždeň pod vedením Jozefa Kostelníka, ktorý riadil tím aj v minulom ročníku. Štyridsaťtriročný kouč však bol pri kormidle len dočasne.

 

"Končím, idem sa s mužstvom iba rozlúčiť. Ja som chlapcov trénoval len minulý týždeň, lebo ešte nebolo nič jasné. Pokiaľ ide o moje pocity, skôr som to očakával, už dlhšie to smerovalo k tomuto rozhodnutiu. Obdobie, počas ktorého som bol pri mužstve, vnímam pozitívne. Som rád, že som s týmto kolektívom mohol pracovať a videl som, ako sa chlapci posunuli za uplynulý rok po futbalovej či mentálnej stránke," cituje Korzár Jozefa Kostelníka. Na otázku, kam sa poberie, s úsmevom dodal, že už mal vážnu ponuku z najvyššej súťaže, ale zatiaľ je bez nového angažmánu. 

 

Štyridsaťjedenročný bývalý stopér Varga robil dosiaľ Kostelníkovi asistenta, z pozície hlavného kormidelníka viedol v rokoch 2011 - 2013 Odevu Lipany a neskôr aj prešovských juniorov. Počas aktívnej hráčskej kariéry si obliekal dresy Prešova, Slovana Bratislava a v zahraničí Sunderlandu, West Bormwichu Albion, Celticu Glasgow a FC Burnley. Za čias hlavného trénera Vladimíra Weissa st. bol v jeho realizačnom tíme pri slovenskej seniorskej reprezentácii. "Už čoskoro by sa malo definitívne rozhodnúť, kto bude novým trénerom 'áčka' a v akom zložení bude fungovať realizačný tím. Určite je jedným z kandidátov aj Stanislav Varga," povedal člena predstavenstva 1. FC Tatran Prešov Artúr Benes. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies