Stamkos musí na operáciu, Chára: Dúfam, že bude v poriadku

NETKY.SK • 12 November 2013, 11:09 • 2 min
Stamkos musí na operáciu, Chára: Dúfam, že bude v poriadku

NEW YORK - Kanadský hokejový útočník Steven Stamkos si v pondelňajšom zápase NHL medzi jeho Tampou Bay a Bostonom (0:3) zlomil holennú kosť na pravej nohe a musí ísť na operáciu. Najproduktívnejšieho hráča profiligy tak čaká dlhšia pauza a je otázne, či stihne budúcoročnú zimnú olympiádu v Soči.

slovakia

left justify in out

"Zdravotnícky personál v Bostone v spolupráci s naším tímom lekárov sa rozhodol pre chirurgický zákrok. Myslíme si, že je to z dlhodobého hľadiska najlepšie riešenie pre Stevena," uviedol pre nhl.com generálny manažér Tampy Steve Yzerman. Útočník "bleskov", ktorý je s 23 bodmi najproduktívnejší hráč a so 14 presnými zásahmi i najlepší strelec súťaže, narazil v druhej tretine po kolízii s domácim Dougiem Hamiltonom do konštrukcie bránky a z ľadu ho museli vyniesť na pojazdných nosidlách. Z bostonskej TD Garden zamieril rovno do nemocnice.

"Snažil som sa ísť pred bránku, no bol rýchlejší a stiahol ma so sebou. Obaja sme vleteli do bránky a potom už poriadne neviem, čo sa stalo. Spadol a tvrdo narazil do žŕdky. Je to nešťastné a smutné," uviedol Hamilton.

"Je ťažké stratiť takého hráča. Uvidíme, aké máme možnosti," povedal tréner Tampy Jon Cooper. Lightning v zápase navyše prišli aj o obrancov Samiho Sala, ktorý mal problémy s pravou nohou, a Keitha Aulieho, ten sa zase zranil v hornej časti tela.

Stamkosovi vyjadrili podporu aj jeho protihráči. Medzi prvými bol i slovenský kapitán Bostonu Zdeno Chára. "Bolo to veľmi nešťastné. Nikto nechce vidieť hráča takto sa zraniť a ako ho odnášajú na nosidlách. Dúfame, že bude v poriadku, pretože je to jeden z najlepších hráčov v lige," uviedol Chára.

Stamkosove zranenie nezasiahlo iba fanúšikov Tampy Bay, ale celú Kanadu, keďže dvadsaťtriročný center mal byť lídrom krajiny na nadchádzajúcej zimnej olympiáde v Soči. "Je jedným z najdynamickejších hráčov na svete a vždy ho chcete vidieť hrať, i keď je to proti vám," uviedol kouč St. Louis Blues Ken Hitchcock, ktorý bude v Soči asistentom hlavného trénera Mikea Babcocka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies